r
Nosalty Logó

Diós puszedli Adriennke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Adriennke26
Diós puszedli Adriennke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    168.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1070 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 2782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált diót összegyúrjuk a cukorral, egy egész tojással, a reszelt citromhéjjal, egy csomag vaníliás cukorral, és dió nagyságú golyókat formálunk belőle.
  2. Enyhén kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a golyókat, nem túl szorosan egymás mellé, mert sütés közben növekednek, szétterülnek. Mindegyik golyó közepét benyomjuk a mutató ujjunkkal.
  3. A lyukakba 1-1 szem magozott meggyet (vagy meggybefőttet) vagy mokkáskanálnyi kemény pikáns (ribizli, málna, meggy) lekvárt teszünk.
  4. 200 fokon előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, mert gyorsan megég.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 30727
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 23.

Ajánló

A könyv szerint "sokáig eláll, hacsak nem csemegézzük be azon nyomban".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós puszedli Adriennke konyhájából
Adriennke26 32 recept

Volt még tavalyról 25 dkg dió és gondoltam, hogy most már végképp fel kell használni, mielőtt megromlik. Mivel karácsony előtt vagyunk, és a fémdoboz is éppen kiürült, hát erre a finomságra esett a választásom, amit A Nagyi sütije című könyvben találtam. Nekem 26 db lett belőle (a recept 30-40 szem meggyet ír, tehát elvileg akkor 30-40 db-nak kellene kijönnie).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...