Diós piskótatekercs Évustól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évusss
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 34% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
35 kcal
-
8 kcal
-
3g feketekávé0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
7g finomliszt24 kcal
-
67g tej37 kcal
-
6 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
33g dió218 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
42g margarin299 kcal
A díszítéshez
-
4g dió28 kcal
-
13 kcal
Összesen
929
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 34% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
46 kcal
-
20g feketekávé2 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
40g finomliszt146 kcal
-
400g tej224 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
250g margarin1793 kcal
A díszítéshez
-
26g dió170 kcal
-
14g csokoládéforgács76 kcal
Összesen
5581
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 34% Zsír
A piskótához
-
20g tojás25 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1.2g feketekávé0 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
24.2g tej14 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
12.1g dió79 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
15.1g margarin109 kcal
A díszítéshez
-
1.6g dió10 kcal
-
0.8g csokoládéforgács5 kcal
Összesen
338
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 69.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1170.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.7 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
929
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 101.5 g
Zsír
-
Összesen 417.2 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 182 g
-
Koleszterin 1081 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7022.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 1795 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 570 mg
-
Foszfor 2878 mg
-
Nátrium 1585 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.3 g
-
Cukor 250 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 312.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2515 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 402 micro
-
Kolin: 990 mg
-
Retinol - A vitamin: 2385 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1556 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1517 micro
Összesen
5581
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
338
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
20 ml feketekávé
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
2 púpozott ek finomliszt
-
4 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
-
2 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt előmelegítjük(közepes fokozat).
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjükegy csipet sóval.
- 3 tojássárgáját habosra keverünka cukor és az olaj felével, majd hozzáadjuka sütőporral elkevert liszt felét, végül óvatosan beleforgatjuka fehérjehab felét is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuka tésztát, és 10-12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve, még forrón a sütőpapírral együtt feltekerjük.
- A maradék tojássárgájával hasonlóan járunkel, de itt a liszthez hozzákeverjüka kakaóport is, és így adjukhozzá a sárgájához, amit a feketekávéval lazítunkfel. Végül hozzákeverjüka maradék tojáshabot is. Ezt is sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük, majd feltekerjük. (Ez a tepsi lehet egy picit szélesebb, mint a másik, mert akkor jobban fedi majd egymást a két piskótalap.)
- A krémhez a diót egy kevés cukorral, a citromhéjjalés 1 deci tejjel felfőzzük, majd kihűtjük.
- A lisztet csomómentesen elkeverjüka maradéktejjel, és a vaníliás cukorral, és sűrű krémet főzünk belőle. Ezt is kihűtjük.
- A puha margarint habosra kavarjuka maradék cukorral, és hozzákeverjüka már kihűlt krémeket.
- A kihűlt piskótatekercsekről lehúzzuk a papírt. A fehér piskótát bőségesen megkenjüka krémmel, majd visszatekerjük. Ezután a barna piskótát is megkenjük, és rátesszüka fehér tekercset, majd körbehajtjukrajta a barna tésztát.
- Folpack-ba szorosan becsomagoljuk, és 1 órára betesszüka hűtőbe.
- Miután megdermedt, levesszükróla a fóliát, és kívülről is megkenjüka maradék krémmel.
- Díszítésként a tetejére rakosgatjuka fél diókat, és megszórjukcsokiszilánkkal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 11416
- Feltöltés dátuma: 2012. november 30.
Ajánló
Aki nem szereti túl édesen, az a krémben csökkentheti a cukor mennyiségét. Csokiforgács helyett apróra tört grillázzsal is meg lehet szórni a tetejét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évusss
5 recept
Mivel most van itt a diószezon, én sem bírtam ellenállni a csábításnak, és vettem diót, hogy majd valami sütemény formájában végezze. A netet és a szakácskönyveket böngészve valahogy mégsem sikerült választanom a megszámlálhatatlan recept közül. Elhatároztam hát, hogy megalkotom saját diós süteményemet, amit ezzel a kevésbé kreatív névvel illettem.:) Ez lett belőle...