r
Nosalty Logó

Diós-olívaolajos kocka

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
nyihaj
Diós-olívaolajos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    127.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3031.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    1302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.1 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    166 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 2583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat (liszt, keményítő, só, sütőpor, cukor) tálba mérjük, összekeverjük.
  2. Belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a narancslevet, rumot és az olajat, kissé elkeverjük.
  3. Egyenként ütjük bele a tojásokat, és keverjük egyneművé, majd a végén 2-3 percig keverjük, habosítjuk a masszát.
  4. Sütőpapírral teljesen kibélelt kisméretű tepsibe öntjük a masszát (elég híg lesz), megszórjuk a tetejét dióval.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd mérsékeljük a hőfokot 150 fokra, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! (A tepsiméret, a tészta vastagsága mindenképp befolyásolja a sütési időt: nagyobb tepsiben laposabb tésztával rövidül a sütési idő!)
  6. A kisült tésztát a sütőpapírral emeljük ki a formából, tegyük rácsra, hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x19
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5638
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 28.

Ajánló

Magában, kávéval, lekvárra. :)

Receptkategóriák

Kedves ismerőstől kaptam a receptet külhonból. Nézegetem már hetek óta, mert olívaolajt süteménybe...?! Tartottam tőle... Az eredmény azonban egyáltalán nem kellemetlen, különleges aromájú sütemény lett. Az olívaolaj aromája érződik, de kellemesen egyensúlyozza a narancs és a rum keveréke. Extra szűz, zöldes olívaolajom volt itthon, lehet hogy a sárga, light változat kevésbé lenne karakteres benne. Mindenképp különleges ízélmény! A tészta állaga leginkább az olajos piskótáéra emlékeztet. Többféle csonthéjassal is készíthető, és savanykás lekvárt is el tudok képzelni mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...