r
Nosalty Logó

Diós-mogyorós mézes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Diós-mogyorós mézes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1741 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6956 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    588 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1741 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    514.5 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3460.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    727 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.8 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2399 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    757 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 6956 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 515 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot majd elmorzsoljuk benne a 170 g vajat. Ha a tészta nem akar összeállni, pici víz, esetleg 1 db tojássárgája hozzáadásával javítható.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belelapítjuk a tésztát. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, majd megvárjuk, míg lehűl.
  3. Közben egy serpenyőben megolvasztjuk a cukrot, hozzáadjuk a mézet, a vajat és tejszínt, majd elkeverjük.
  4. A darabokra vágott diót és mogyorót is hozzáadjuk, elkeverjük, majd az egészet a kihűlt tésztára öntjük.
  5. Visszatesszük a sütőbe, és további 25-30 percig sütjük, majd lehűtjük, és szeletelhetjük is. (A hűtés gyorsítható, ha hűtőbe/fagyasztóba tesszük, míg megdermed, majd utána vágjuk szeletekre.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3383
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-ragacsos sütibomba, ropogós dióval és mogyoróval feldobva.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...