r
Nosalty Logó

Diós-meggyes rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Diós-meggyes rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    278.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    145 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2135.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.4 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3659 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 4395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, és kihűtjük.
  2. Ameddig a vaj hűl, összekeverjük a darált diót a porcukorral, a vaníliás cukrokkal és a lereszelt citromhéjjal.
  3. A meggyet megmossuk, kimagozzuk.
  4. A réteslapokat megkenjük olvasztott, kihűlt vajjal. Két-két réteslapot egymásra fektetünk. A cukros diót elosztjuk a három rétesen, majd a meggyel is megszórjuk. Feltekerjük őket. Óvatosan átemeljük sütőpapírral bélelt tepsire. Megszurkáljuk hústűvel a rétesrudakat. Megkenjük a maradék olvasztott vajjal.
  5. Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük, és kb. 10 percig pihentetjük, majd felszeleteljük. Porcukorral vékonyan megszórhatjuk.
  6. Langyosan, hidegen nagyon finom desszert.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16068
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-meggyes rétes
Gonoszka1 428 recept

A férjem névnapjára készítettem az ő kívánságára. Nagyon finom rétes. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 372 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...