Diós meggyes clafoutis gluténmentesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tekla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
507
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
2024
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
25.5g meggy11 kcal
-
11.2g tojás14 kcal
-
6.9g vaníliás pudingpor26 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
25.5g habtejszín74 kcal
-
15.3g tej9 kcal
-
4.1g rizsliszt15 kcal
-
4g dió26 kcal
-
0.5g margarin4 kcal
-
3.1g rizsliszt11 kcal
Összesen
206
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 110.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 220 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 479 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
507
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.6 g
Zsír
-
Összesen 120.7 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 638 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1577.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 481 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 590 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.6 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 442.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1038 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 137 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 360 mg
-
Retinol - A vitamin: 878 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1918 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 682 micro
Összesen
2024
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg meggy
-
1.5 tasak vaníliás pudingpor
-
2.5 dl habtejszín
-
1.5 dl tej
-
1.5 marék dió
-
0.5 ek margarin
Elkészítés
- A meggyet kimagozzuk, a piteformát kikenjük margarinnal, megszórjuk az alját egy kis barna rizsliszttel. A diót durvára vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Tojásokat összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk először a pudingport, majd a lisztet. Ezután hozzáadjuk a tejszínt 2 adagban, majd a tejet is. Egy nagyon híg tésztát kapunk.
- A meggyet beleforgatjuk egy kis rizslisztbe, így nem fog lesüllyedni a süti aljára, elrendezzük a piteforma alján, rászórjuk a diót, ráöntjük a tésztát.
- Betesszük a 180 fokos sütőbe, 40-45percig (tűpróbáig) sütjük. Ha a közepét picit lágynak érezzük, de körben már jól átsült, akkor hagyjuk bent még negyed órára a kikapcsolt sütőben. Langyosan vagy hidegen fogyasszuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24 cm
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3147
- Feltöltés dátuma: 2014. július 04.
Ajánló
Cseresznyével, sárgabarackkal, málnával is csodás!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Tekla
4 recept
A clafoutis a kedvenc nyári süteményem. Ez volt a második kísérletem, hogy gluténmentesen készítsem el, sajnos elsőre nem sikerült az állaga igazán jóra. Másodjára Timce receptje adta az ötletet, hogy pudingport használjak. A barna rizsliszt sütés közben leül a sütemény aljára, így ad egy kis tartást neki. Nagyon finom! :)