r
Nosalty Logó

Diós-lekváros töltött kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-lekváros töltött kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 1290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 10312 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2463.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1058 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.9 g

Zsír

  • Összesen
    586.1 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    2205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19711.2 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    8463 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    1921 mg
  • Foszfor
    6740 mg
  • Nátrium
    2025 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    37 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1101.9 g
  • Cukor
    568 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3330 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    758 micro
  • Kolin:
    1175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3263 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1403 micro
Összesen 10312 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

  • 5 dkg vaj (vagy sütőmargarin)

Elkészítés

A tésztához

  1. Puha vajból vagy sütőmargarinból, lisztből, porcukorból, sütőporból és a tojássárgákból tésztát gyúrunk. 2-3 órát pihentetjük a hűtőben, átgyúrjuk és vékonyra, 2-3 mm-re kinyújtjuk.
  2. A formáknál nagyobb átmérőjűre szaggatjuk és az olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal kikent formákba nyomkodjuk. Ha kész, mindegyikbe teszünk egy kis kanál házi baracklekvárt, aztán mindegyiket megtöltjük 1 evőkanál dióhabbal, illetve annyival, hogy a formát teljesen kitöltse.
  3. A dióhabhoz felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá, majd tovább verve hozzászitáljuk a porcukrot és végül belekeverjük a darált diót.
  4. Sütőben megsülnek. Nem kell a tésztát elősütni, anélkül is teljesen átsül a töltelékkel együtt. (Akinek - mint nekem - nincs ez a hagyományos formája, és pl muffin sütőben, vagy mini tortaformában csinálja, annak én egy kicsit laposabb kivitelű, 8 cm átmérőjű tortácska formákat ajánlok. Mindegyikbe fél ek lekvárt, 2 ek dióhabot teszek és 180 fokon 15-18 perc kell nekik a sütőben.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4812
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor készítem, mert nagyon finom és sokáig puha marad!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...