Diós-lekváros töltött kosárka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
46g vaj332 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
63g porcukor242 kcal
-
63g mák328 kcal
-
35 kcal
A forma kikenéséhez
-
6g vaj45 kcal
Összesen
1290
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
370g vaj2653 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A töltelékhez
-
480g tojásfehérje250 kcal
-
500g porcukor1935 kcal
-
500g mák2625 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A forma kikenéséhez
-
50g vaj359 kcal
Összesen
10312
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
19g finomliszt69 kcal
-
14.1g vaj101 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
18.2g tojásfehérje9 kcal
-
19g porcukor74 kcal
-
19g mák100 kcal
-
3.8g sárgabaracklekvár11 kcal
A forma kikenéséhez
-
1.9g vaj14 kcal
Összesen
393
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.1 g
Zsír
-
Összesen 73.3 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2463.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 1058 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 842 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.7 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 83.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 416 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 408 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
1290
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 216.9 g
Zsír
-
Összesen 586.1 g
-
Telített zsírsav 247 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 163 g
-
Koleszterin 2205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19711.2 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 409 mg
-
Kálcium 8463 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 1921 mg
-
Foszfor 6740 mg
-
Nátrium 2025 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 37 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1101.9 g
-
Cukor 568 mg
-
Élelmi rost 112 mg
VÍZ
-
Összesen 671.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3330 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 758 micro
-
Kolin: 1175 mg
-
Retinol - A vitamin: 3263 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 769 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1403 micro
Összesen
10312
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 748.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
393
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
6 db tojássárgája
-
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
12 db tojásfehérje
-
50 dkg porcukor
-
10 dkg sárgabaracklekvár
A forma kikenéséhez
Elkészítés
A tésztához
- Puha vajból vagy sütőmargarinból, lisztből, porcukorból, sütőporból és a tojássárgákból tésztát gyúrunk. 2-3 órát pihentetjük a hűtőben, átgyúrjuk és vékonyra, 2-3 mm-re kinyújtjuk.
- A formáknál nagyobb átmérőjűre szaggatjuk és az olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal kikent formákba nyomkodjuk. Ha kész, mindegyikbe teszünk egy kis kanál házi baracklekvárt, aztán mindegyiket megtöltjük 1 evőkanál dióhabbal, illetve annyival, hogy a formát teljesen kitöltse.
- A dióhabhoz felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá, majd tovább verve hozzászitáljuk a porcukrot és végül belekeverjük a darált diót.
- Sütőben megsülnek. Nem kell a tésztát elősütni, anélkül is teljesen átsül a töltelékkel együtt. (Akinek - mint nekem - nincs ez a hagyományos formája, és pl muffin sütőben, vagy mini tortaformában csinálja, annak én egy kicsit laposabb kivitelű, 8 cm átmérőjű tortácska formákat ajánlok. Mindegyikbe fél ek lekvárt, 2 ek dióhabot teszek és 180 fokon 15-18 perc kell nekik a sütőben.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4812
- Feltöltés dátuma: 2012. május 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Sokszor készítem, mert nagyon finom és sokáig puha marad!