r
Nosalty Logó

Diós kupola

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Diós kupola
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6078 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 330 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    283.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    166 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4243.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    643 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    791.3 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    843 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    763 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 6078 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: a lisztet kelesztőtálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, sót és a meleg, de nem forró tejet, 5 percet állni hagyjuk és a többi hozzávalóval együtt szép simára dolgozzuk.
  2. Félórát kelni hagyjuk hideg helyen, majd jól lisztezett gyúródeszkára borítjuk, két cipót formálunk belőle.
  3. Az egyiket félretesszük, a másikat lisztezett deszkán fél centi vastag téglalappá nyújtjuk.
  4. Elkészítjük a tölteléket: 20 dkg cukrot 2,5 dl vízzel felfőzünk, és a diót leforrázzuk, hozzáadjuk a 5 dkg mazsolát, a 4 dkg zsemlemorzsát és a rumot, v. aromát, a reszelt citrom héját, majd jól elkeverjük és hidegen a tésztára kenjük.
  5. Felcsavarjuk és mint a csigát, összetekerjük, majd ollóval bevágjuk és minden harmadikat behajtjuk.
  6. Kerek tortaformát, vagy tepsit sütőpapírral kibélelünk és ebbe tesszük bele.
  7. Amikor mindkettővel végeztünk, megkenjük egy felvert tojással, és 2 órára hideg helyre tesszük, ugyanúgy mint a bejglit, két óra múlva kivesszük és meleg helyen félórát kelesztjük.
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon, 30 perc alatt készre sütjük.
  9. Ha kihűlt, vászonruhára fordítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt, visszafordítjuk és mikor teljesen kihűlt, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2923
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 13.

Ajánló

Bármilyen alkalomra nagyon jó, és kiadós is...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós kupola
Gabimami58 139 recept

Én igaz, először készítettem el, egy kedves ismerősöm elküldte üziben a hozzávalókat. A többit saját magam által készítettem el, hisz aki már jártas a sütésben is, annak elég, ha a hozzávalókat küldik meg. Én így vagyok vele, úgy látszik, azért a 40 év sokat számít ennél is, hisz tapasztalat és gyakorlat tesz bennünk jó háziasszonnyá...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...