r
Nosalty Logó

Diós kuglóf (liszt nélkül)

5,0

1 ÉRTÉKELÉS32 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Diós kuglóf (liszt nélkül)
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kuglófhoz

A sütőforma kikenéséhez

A csokimázhoz

903
Kalória
15.6g
Fehérje
57.2g
Szénhidrátok
72g
Zsír
51.3g
Víz
253g
Koleszterin
6g
Rost
42.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A kuglófhoz

A sütőforma kikenéséhez

A csokimázhoz

Összesen 903 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A kuglófhoz

A sütőforma kikenéséhez

A csokimázhoz

Összesen 7226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A kuglófhoz

A sütőforma kikenéséhez

A csokimázhoz

Összesen 439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    72 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 903 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    575.9 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    206 g
  • Koleszterin
    2024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5582.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1040 mg
  • Foszfor
    2750 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.6 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    410.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2433 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    603 micro
  • Kolin:
    1363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2391 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2050 micro
Összesen 7226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 439 kcal

Elkészítés

A kuglófhoz

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeverésen).
  2. A vajat és a porcukrot, a vanília kikapart magjaival és egy csipet sóval együtt, géppel habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól összedolgozzuk (még mindig géppel). Mehet bele a citrom lereszelt héja is.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a gyümölcscukrot.
  4. A hab felét óvatosan hozzákeverjük a tojásos krémhez, majd a diót is beleforgatjuk. (Nagyon vigyázva, hogy ne törjük össze a habot!) Végül jöhet az aszalt gyümölcs és a maradék hab.
  5. A kuglófformát kikenjük vajjal és cukrozatlan kakaóporral hintjük (liszt helyett!)
  6. Belesimítjuk a tésztát, a sütőhőmérsékletet visszavesszük 170 fokra, és kb. 60 perc alatt megsütjük. Közben néha megnézzük, s ha túlságosan barnulni kezdene a teteje, sütőpapírral v. fóliával letakarjuk.
  7. Rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.
  8. Ha kihűlt a kuglóf, felforrósított baracklekvárral megkenjük.
  9. Megvárjuk míg újra kihűl, közben vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a vajat, és a csokimázat is rákenjük a kuglófra. Opcionálisan, hogy még csinosabb legyen a sütink, meghinthetjük kevés darált dióval a csokimázat.
  10. A csoki dermedése után fogyasztjuk. (Hűtőbe téve felgyorsíthatjuk a folyamatot.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 60 perc

Az első pécsi gasztroblogger találkozóra készítettem ezt a kuglófot. A családias hangulatú délutánon Minimálna, Taeni és Starfokker ettek belőle, egy bögre forró csokoládé kíséretében:-).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!