r
Nosalty Logó

Diós krumplipüréfelfújt parmezánnal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
ZilkaZil
Diós krumplipüréfelfújt parmezánnal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

964
Kalória
26g
Fehérje
59.9g
Szénhidrátok
72.1g
Zsír
108.1g
Víz
198.4g
Koleszterin
10.6g
Rost
3.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 964 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3847 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2585 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    108.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 964 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    288.4 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10339.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1881 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    2344 mg
  • Nátrium
    5295 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    432.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1531 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 3847 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Összekeverjük az őrölt lenmagot a vízzel, és állni hagyjuk.
  2. Elvegyítjük a száraz anyagokat, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a vajat. Összedolgozzuk a lenmagmasszával, és fóliába csomagolva egy félórára hűtőbe tesszük. Ha nem akar összeállni a tészta, egy kevés vizet tehetünk hozzá, de az nem baj, ha kissé morzsalékos marad.
  3. Akkorára nyújtjuk, hogy egy 26 cm átmérőjű tortaformát ki tudjunk vele bélelni úgy, hogy pereme is maradjon (vagy süthetjük tetszőlegesen kisebb formákban is).
  4. Sütőbabbal 5-10 perc alatt elősütjük.

Töltelék

  1. A krumplit sós vízben puhára főzzük. A diót szárazon megpirítjuk.
  2. A dió 20 %-át félretesszük, a többit apróra vágjuk. A krumplihoz keverjük a vajat, tejet, és alaposan áttörjük, kikeverjük. Fűszerezzük, belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a vágott diót, majd langyosra hűtjük.
  3. Hozzákeverjük a tojássárgákat, és a fehérjéből vert habot.
  4. Elosztjuk az elősütött tésztán, megszórjuk a maradék dióval, és pirulásig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Legelőször maradék krumplipüréből készítettem, de annyira finom, hogy azóta többször elkészítettem, többféle változatban is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zöldbabos kocka

Gluténmentes, sajtos, zöldséges, zöldfűszeres, mi kell még más? A nap bármely szakában könnyed fogás lehet ez a nagyszerű zöldbabos kocka.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!