r
Nosalty Logó

Diós krumplipüréfelfújt parmezánnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ZilkaZil
Diós krumplipüréfelfújt parmezánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 964 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3847 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2585 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 964 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    288.4 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10339.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1881 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    2344 mg
  • Nátrium
    5295 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1531 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 3847 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Összekeverjük az őrölt lenmagot a vízzel, és állni hagyjuk.
  2. Elvegyítjük a száraz anyagokat, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a vajat. Összedolgozzuk a lenmagmasszával, és fóliába csomagolva egy félórára hűtőbe tesszük. Ha nem akar összeállni a tészta, egy kevés vizet tehetünk hozzá, de az nem baj, ha kissé morzsalékos marad.
  3. Akkorára nyújtjuk, hogy egy 26 cm átmérőjű tortaformát ki tudjunk vele bélelni úgy, hogy pereme is maradjon (vagy süthetjük tetszőlegesen kisebb formákban is).
  4. Sütőbabbal 5-10 perc alatt elősütjük.

Töltelék

  1. A krumplit sós vízben puhára főzzük. A diót szárazon megpirítjuk.
  2. A dió 20 %-át félretesszük, a többit apróra vágjuk. A krumplihoz keverjük a vajat, tejet, és alaposan áttörjük, kikeverjük. Fűszerezzük, belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a vágott diót, majd langyosra hűtjük.
  3. Hozzákeverjük a tojássárgákat, és a fehérjéből vert habot.
  4. Elosztjuk az elősütött tésztán, megszórjuk a maradék dióval, és pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 422
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 08.

Ajánló

Együnk hozzá sok-sok friss salátát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós krumplipüréfelfújt parmezánnal
ZilkaZil 127 recept

Legelőször maradék krumplipüréből készítettem, de annyira finom, hogy azóta többször elkészítettem, többféle változatban is.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...