r
Nosalty Logó

Diós krémes Károly konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Diós krémes Károly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Csokimázhoz

Összesen 1098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Csokimázhoz

Összesen 13156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Csokimázhoz

Összesen 361 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.1 g

Zsír

  • Összesen
    741.4 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    325 g
  • Koleszterin
    1708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9199.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    1992 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1403 mg
  • Foszfor
    4472 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1478.2 g
  • Cukor
    812 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    1128.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2594 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    984 micro
  • Kolin:
    1381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2503 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1723 micro
Összesen 13156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Csokimázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. Megdaráljuk a diót. Összegyúrjuk a tésztához valókat.
  2. Négy részre osztjuk, és lisztezett felületen négy, egyenként gáztepsi méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtunk.
  3. A tepsi hátára fektetjük a lapokat. 180 fokra melegített sütőben, egyenként, 6-7 perc alatt megsütjük. Ügyeljünk a lapok sütésére, nehogy megégjen. Ha színesedik, akkor készen van.

Krémhez

  1. A krémhez összekeverjük a tejfölt, diót, porcukrot, vaníliás cukrot, és megtöltjük a lapokat.

Csokimázhoz

  1. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, a margarinnal együtt, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Hűvös helyre tesszük, és másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21065
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 06.

Ajánló

Érdemes előző nap elkészíteni, hogy a tészta puhuljon egy kicsit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós krémes Károly konyhájából
Ligeti Károly 129 recept

Aki szereti a diós süteményeket, annak nem kell bizonygatni, megéri elkészíteni, mert ugyan kissé munkaigényes, ráadásul csak másnap érdemes felszeletelni, de az íze kárpótol mindenért.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...