r
Nosalty Logó

Diós koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 5385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 1347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    383.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4192.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    678 mg
  • Foszfor
    2023 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    970 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1564 micro
Összesen 5385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 436 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat).
  2. A margarint a cukorral felhabosítjuk. Hozzáadunk 3 egész tojást és 3 tojás sárgáját, a citromhéjat és a fahéjat. Jól összedolgozzuk. (a 3 fehérjét félretesszük, szükségünk lesz még rá)
  3. Belekeverjük a darált diót.
  4. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral. Ezt is a tésztához adjuk.
  5. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszába keverjük.
  6. Végül a darabokra vágott csokoládét is elkeverjük benne.
  7. Kivajazott, kilisztezett kerek koszorúformába öntjük.
  8. 60-70 percig sütjük.
  9. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11660
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a süti  is dobogós helyen van nálam.  A kávékocka és az almás bögrés után ez következik. Nagyon csokis, nagyon diós, nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...