r
Nosalty Logó

Diós kosárka Margó konyhájából

Margó48
Diós kosárka Margó konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

540
Kalória
7.1g
Fehérje
52g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
31g
Víz
91.4g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
44.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 540 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6470 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 540 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    428.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    207 g
  • Koleszterin
    1097 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6240.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1402 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2723 mg
  • Nátrium
    1428 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    623.8 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    372.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2456 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2315 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1654 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1122 micro
Összesen 6470 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 419 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a sütőport és a margarint elmorzsoljuk, majd a porcukorral és a tojások sárgájával tésztát gyúrunk. Ha szükséges, 1-2 ek tejfölt teszünk hozzá, hogy könnyen szétnyomható tészta legyen.
  2. A tésztát 6 részre osztjuk. Egy részt kisodrunk, és 10 egyenlő részre osztva golyókat formálunk, amit az előkészített (szlovák) kosárka formákba szétnyomkodunk. (Ezeket a formákat nem kell kikenni, könnyen kijön belőle.)

A töltelékhez

  1. A kosárka közepébe teszünk a rumaromával vagy 1/2 dl sütőrummal elkevert lekvárból 1 kk-nyit.
  2. Az 5 tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot készítünk, fokozatosanhozzátéve a porcukrot még keményebbé verjük, majd lazán hozzákeverjük a darált diót. Ebből 3/4 evőkanálnyit teszünk a lekvárra. (Én egyszerre 30 darabot tudok elkészíteni, a sütőlapon ennyi fér el.)
  3. Előmelegített sütőben kb.170 fokon 25-30 percig sütjük. (Ez sütő függvénye.)
  4. Kicsit várunk vele, és még langyosan kiszedjük a formából, de ha többre van szükségünk, azonnal is kiszedhető, csak vigyázni kell, hogy kesztyűvel fogjuk meg a formákat, mert még meleg. Ebből az adagból 60 db kosárka lesz.
  5. Ha kihűlt, vaníliás porcukorral meghintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Én ezt a kosárka receptet "Juci nénitől" kaptam, aki már nincs köztünk, de hálás vagyok neki, hogy megtanított erre a receptre. Aki megkóstolta, még mindenkinek ízlett. A férjem kedvenc süteménye.

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...