r
Nosalty Logó

Diós karamellszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kicsitündér
Diós karamellszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A kisült süti tetejére

A karamellhez

A kész süti tetejére

Összesen 574 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A kisült süti tetejére

A karamellhez

A kész süti tetejére

Összesen 6860 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A kisült süti tetejére

A karamellhez

A kész süti tetejére

Összesen 473 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 574 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    545.5 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    225 g
  • Koleszterin
    1531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7989.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1637 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1048 mg
  • Foszfor
    3670 mg
  • Nátrium
    1411 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.6 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1758 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    1041 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1713 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 6860 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 473 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kisült süti tetejére

A karamellhez

A kész süti tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéket felverjük 10 evőkanál cukrot hozzáadva. A habhoz adogatjuk kevergetve a lisztet, 200 g őrölt diót, a sütőport, a rumaromát. 5 evőkanál vízzel lazítjuk, majd előmelegített sütőben 180-200 fokon megsütjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben (25-30 perc).
  2. A forró sütemény tetejére szórunk 100 g reszelt étcsokit.
  3. Amíg a sütemény készül, megpirítunk 250 g durvára darabolt dióbelet.
  4. 8 teáskanálnyi cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk szeletenként a vajat, 7 evőkanál cukrot és a tojássárgákat egyenként, majd a pirított dióbelet, és rövid ideig kavargatjuk, hogy ne kapjon oda.
  5. A diós karamellkrémet szétoszlatjuk a sütemény tetején, és megszórjuk a maradék 100 g reszelt étcsokoládéval. Hagyjuk megdermedni a feltétet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6309
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós karamellszelet
Kicsitündér 5 recept

Finom, de kalóriadús majszolni való.

Hozzávalók

A tésztához

A kisült süti tetejére

A karamellhez

A kész süti tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...