Diós-juharszirupos fagyi
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
75g tej42 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
30g tojássárgája97 kcal
-
18g barna cukor67 kcal
-
13g dió85 kcal
-
19g juharszirup49 kcal
Összesen
559
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
300g tej168 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
70g barna cukor266 kcal
-
52g dió340 kcal
-
75g juharszirup195 kcal
Összesen
2231
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
32.7g tej18 kcal
-
32.7g habtejszín96 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
13.1g tojássárgája42 kcal
-
7.6g barna cukor29 kcal
-
5.7g dió37 kcal
-
8.2g juharszirup21 kcal
Összesen
243
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 409 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 571.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 264 mg
-
Retinol - A vitamin: 317 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 329 micro
Összesen
559
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 42.6 g
Zsír
-
Összesen 164.5 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2284.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 889 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 835 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.3 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 280.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1295 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 331 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 1058 mg
-
Retinol - A vitamin: 1267 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1317 micro
Összesen
2231
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
-
300 ml tej
-
300 ml habtejszín
-
6 db tojássárgája
-
70 g barna cukor
-
2 marék dió
-
5 ek juharszirup
Elkészítés
- A tejet, a habtejszínt a vaníliarúd kikapart magjával és az üres rúddal egy lábasban felmelegítjük, félrehúzzuk.
- Tálba téve, a tojás sárgákat a cukorral addig keverjük, míg a cukor teljesen elolvad. Rászűrjük a tejes-tejszínes folyadékot, állandóan keverés mellett.
- Az egészet visszaöntjük a lábasba és addig melegítjük, míg kissé besűrűsödik (ügyeljünk, hogy a forrpontot ne érje el). Tiszta tálba öntjük az egészet, hozzákeverünk 2 ek juharszirupot, s miután kihűlt, a hűtőbe költöztetjük egy-két órára.
- A hűtési idő leteltével, bekapcsoljuk a fagyigépet, beleöntjük a krémet. Miközben a gép dolgozik, a diót durvára vágjuk, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, és rálocsolunk 3 ek juharszirupot, átforgatjuk benne, amikor kezd habosodni, félrehúzzuk.
- Amikor a fagyi már majdnem elkészült, hozzáadjuk a szirupos diót és kész is.
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14190
- Feltöltés dátuma: 2008. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Az eddig készített fagylaltok közül, ennek az ízkombinációnak volt a legnagyobb sikere. Az tetszik a legjobban benne, ahogy a pörkölt diódarabok itt-ott megtörik a selymes textúrát. Nem éppen egy kalóriamentes fajta, de melyik fagyi az?!...