r
Nosalty Logó

Diós gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Összesen 961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Összesen 3839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Összesen 388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    267.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1954 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1845 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1306 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    758 micro
Összesen 3839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, sárgájukat a kristálycukorral habverővel fehéredésig keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A diót a morzsával összeforgatjuk, majd könnyed mozdulatokkal mindent egybe keverünk.
  3. Egy kerek tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel behintjük. A diós masszát beleöntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  4. A lekvárt kikeverjük és a tésztára öntjük, vékonyan elsimítjuk rajta. Fél órára hűtőbe tesszük.
  5. A felengedett gesztenyemasszát áttörjük, majd a puha margarinnal, porcukorral és rummal habosra keverjük.
  6. Egyenletes vastagságban rákenjük a lekváros tortalapra. Majd újra kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  7. Végül az olvasztott csokit kiskanállal rácsurgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9893
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 04.

Ajánló

A tortát forró vízbe mártott késsel cikkekre vágjuk. A torta tetejét tejszínhabbal és gesztenyével is díszíthejük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit töménynek tűnhet, de szerintem nagyon finom sütemény! Érdemes kipróbálni, ezt is csak ajánlani tudom! :)

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...