Diós fonott kalács vaníliaöntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 11% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kalácshoz
-
60g finomliszt218 kcal
-
40g tej22 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
14 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
30g dió196 kcal
A vaníliaöntethez
-
34 kcal
-
180g tej101 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
4 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
20g meggybefőtt14 kcal
Összesen
817
kcal
- 11% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kalácshoz
-
600g finomliszt2184 kcal
-
400g tej224 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
300g dió1962 kcal
A vaníliaöntethez
-
343 kcal
-
1800g tej1008 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
200g meggybefőtt144 kcal
Összesen
8189
kcal
- 11% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kalácshoz
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g tej6 kcal
-
1.3g élesztő1 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
6.3g cukor24 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
7.5g dió49 kcal
A vaníliaöntethez
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
45.1g tej25 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
5g meggybefőtt4 kcal
Összesen
206
kcal
- 11% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 775.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 311 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.8 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
817
kcal
- 11% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 200.8 g
Zsír
-
Összesen 340.2 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 157 g
-
Koleszterin 1627 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7756.7 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 306 mg
-
Kálcium 3107 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 638 mg
-
Foszfor 2424 mg
-
Nátrium 1218 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1058.1 g
-
Cukor 438 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 212 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 879 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1049 micro
-
Kolin: 1355 mg
-
Retinol - A vitamin: 855 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 239 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1668 micro
Összesen
8189
kcal
- 11% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 5.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
A kalácshoz
-
60 dkg finomliszt
-
4 dl tej
-
5 dkg élesztő
-
3 db tojássárgája
-
25 dkg cukor
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
5 dkg vaj
-
30 dkg dió
A vaníliaöntethez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
1.8 l tej
-
4 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
-
8 ek cukor
-
200 g meggybefőtt
Elkészítés
A kalácshoz
- Az élesztőt a meglangyosított tejben az 5 dkg cukorral felfuttatjuk.
- A liszttel, a tojássárgákkal, a citrom reszelt héjával, afelfuttatott élesztős tejjel, az olajjal és a csipet sóval tésztát dagasztunk, majd meleg helyen letakarva 1 órát pihentetjük. A tésztát kenyérsütőgéppel is el lehet készíteni.
- Amíg a tészta pihen ledaráljuk adiót a cukorral.
- A megkelt tésztát kiborítjuk a gyúródeszkára és 3 felé osztjuk. Cipókat formálunk, kis átgyúrás utánletakarva 15-20 percig kelesztjük.
- A megkelt cipók egyikét amennyire csak tudjuk, kinyújtjuk téglalap alakúra. A kinyújtott tésztát megkenjük olvasztott vajjal, majd jó vastagon megszórjuk dióval. Az egyik hosszanti oldalán egészen a széléig, a másik hosszanti oldalán maradjon kb. 2-2,5 cm. A megszórt tésztát szorosan feltekerjük úgy, hogy közben a végeit folyamatosan behajtjuk, hogy ne potyogjon ki a dió. A végére maradjon az a rész ahol nincs dió, ezt a tésztarészt hozzádolgozzuk a tekercshez. Fontos, hogy sehol ne tudjon kijönni a dió.
- Mindezt megcsináljuk a másik két várakozó cipóval.
- A megtöltött rudakat összefonjuk, tekerjük, a végeket alátömködjük, és az egészet egy sütőpapíros tepsibe tesszük és megkenjük tojással.
- Előmelegített sütőben megsütjük. Semmiképpen ne melegebb sütőben, mert vastag a tészta, és lassan kell sülnie, hogy ne maradjon nyers.
- Közben a tejből, a 2 vanília pudingból, a 4 tojássárgából, 1 vaníliás cukorral és a 8-10 ek cukorral (ki mennyire szereti az öntetet édesen) elkészítjük az öntetet.
- A kisült kalácsot kis pihentetés után az öntettel és a meggybefőttel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5811
- Feltöltés dátuma: 2012. február 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Családom egyik kedvence, amit egy jó kis leves után fogyasztunk, majd szinte egész délután rájárunk, hogy véletlenül se maradjon másnapra. Pedig a jó letakart, betakart tészta nagyon hálás, mert másnapra talán még finomabb. Nagyobbik lányunk szerint "ipari mennyiséget" kellene sütni, hogy maradjon másnapra.