r
Nosalty Logó

Diós-fahéjas muffin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sziszi
Diós-fahéjas muffin
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

598
Kalória
10g
Fehérje
55.3g
Szénhidrátok
39.1g
Zsír
35.5g
Víz
90g
Koleszterin
2.5g
Rost
29.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 598 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 413 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 598 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    234.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2939.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.9 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 3584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 413 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a cukor másik felével fehéredésig verjük, majd hozzádolgozzuk az olvasztott vajat.
  3. A sárgás, margarinos keverékhez először hozzákeverjük a diót és a fahéjat.
  4. A sütőport belekeverjük a liszbe, és ezt felváltva a tojáshabbal hozzáforgatjuk az előbb kapott maszzához. (Vigyázzunk, nehogy összetörjük a tojáshabot, nem kell sokat kevergetni.)
  5. A muffinformákat (12 db) kibéleljük, és mindegyik mélyedésbe 2 ek tésztát teszünk.
  6. Először közepes, majd félidőtől kis lángon kell sütni kb. 25 percig.
  7. A máz:
  8. Néhány ek porcukorhoz ízlés szerint keverünk fahéjat (én kb. 4 tk-t szoktam), és teáskanalanként adagolva a forró vizet kikeverjük a mázat, ami akkor jó, ha a cukor felolvadt már, de mégsem túl folyós. (Kb. 5 perc körül kell keverni.)
  9. Ha megsültek a muffinok, és kicsit meghűltek már, bevonjuk őket a fahéjas cukormázzal, amit szabad levegőn hagyunk rajtuk megdermedni. (A muffinokat száraz helyen tároljuk, inkább egy tálcán, különben a cukormáz megpuhulhat.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Valami diós fahéjas ízvilágot szerettem volna, és ez a recept sült ki belőle. Egy általam rendszeresen sütött muffinrecept átvariálása.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!