Diós-fahéjas muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sziszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
25g cukor97 kcal
-
25g dió164 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
5g rétesliszt18 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A mázhoz
Összesen
598
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
150g cukor581 kcal
-
150g dió981 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
30g rétesliszt109 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A mázhoz
Összesen
3584
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
598
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 59.9 g
Zsír
-
Összesen 234.5 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 111 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2939.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 558 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 1405 mg
-
Nátrium 535 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 331.9 g
-
Cukor 176 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 213.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1462 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 523 mg
-
Retinol - A vitamin: 1384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 933 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 776 micro
Összesen
3584
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
413
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tojásfehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük.
- A tojássárgákat a cukor másik felével fehéredésig verjük, majd hozzádolgozzuk az olvasztott vajat.
- A sárgás, margarinos keverékhez először hozzákeverjük a diót és a fahéjat.
- A sütőport belekeverjük a liszbe, és ezt felváltva a tojáshabbal hozzáforgatjuk az előbb kapott maszzához. (Vigyázzunk, nehogy összetörjük a tojáshabot, nem kell sokat kevergetni.)
- A muffinformákat (12 db) kibéleljük, és mindegyik mélyedésbe 2 ek tésztát teszünk.
- Először közepes, majd félidőtől kis lángon kell sütni kb. 25 percig.
- A máz:
- Néhány ek porcukorhoz ízlés szerint keverünk fahéjat (én kb. 4 tk-t szoktam), és teáskanalanként adagolva a forró vizet kikeverjük a mázat, ami akkor jó, ha a cukor felolvadt már, de mégsem túl folyós. (Kb. 5 perc körül kell keverni.)
- Ha megsültek a muffinok, és kicsit meghűltek már, bevonjuk őket a fahéjas cukormázzal, amit szabad levegőn hagyunk rajtuk megdermedni. (A muffinokat száraz helyen tároljuk, inkább egy tálcán, különben a cukormáz megpuhulhat.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7675
- Feltöltés dátuma: 2012. november 04.
Ajánló
Aki szereti a dió és a fahéj ízének a párosítását, feltétlenül ajánlom. Nagyon finom egy bögre kakaó mellé vagy karamellás tejhez, de tea mellé is tudom ajánlani, vagy csak úgy, mert nagyon fincsi.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sziszi
15 recept
Valami diós fahéjas ízvilágot szerettem volna, és ez a recept sült ki belőle. Egy általam rendszeresen sütött muffinrecept átvariálása.