Diós-fahéjas csiga Gabystól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 34% Zsír
A tésztához
-
42g tej23 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
1g fahéj1 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
A kenéshez
Összesen
776
kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 34% Zsír
A tésztához
-
250g tej140 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
2g só0 kcal
A töltelékhez
A kenéshez
Összesen
4655
kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 602.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 17.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
776
kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.8 g
Zsír
-
Összesen 305.1 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 102 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3616.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 826 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 1260 mg
-
Nátrium 921 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 408.1 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 106.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1371 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 503 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 1342 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 347 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
4655
kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 8.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
364
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben beletesszük a kenyérsütő gépbe, és dagasztó/kelesztő programra állítjuk (tejből elsőre 2 dl-t öntsünk a tartályba, ahogy keveri a gép a tésztát, ha szükséges, úgy adjunk még hozzá tejet, mert a liszttől sok függhet).
- Ha kézzel dagasztjuk, kevés langyos tejbe pici cukrot tegyünk, élesztőt belemorzsoljuk. Ha felfutott, aliszthez hozzáadjuk, vajat olvasszuk fel, és a tészta hozzátevőivel lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk.1 órát letakarva kelni hagyjuk.
- Ha megkelt a tésztánk, kevés liszttel átgyúrjuk, éstéglalap alakúra nyújtjuk kb. fél centi vagstagságúra.
- A töltelékethez a vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a diót, fahéjat és a cukrot.
- Annyi tejjel melegítsük össze 1-2 perc alatt, hogy lazán kenhető krémet kapjunk, de ne legyen folyós. Kóstoljuk meg, hogy kellemesen édes legyen.
- A diós krémmel megkenjük a tésztát, és mint a bejglit szorosanfeltekerjük.
- 2 ujjnyi széles csíkokat vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, ne szorosan, mert még kelni fog. (Ha összeragadnak sincs baj.)
- Előmelegített sütőbe tesszük, amikor már kezd színesedni, pirulni a teteje (kb. 20-25 perc), kivesszük.
- A forró cukrostejjel alaposan lekenjük, és kb. 5-10 percre visszatesszük a sütőbe, míg halvány aranysárga színű lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 8437
- Feltöltés dátuma: 2013. január 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gabys
138 recept
Több variációt kipróbáltam az évek alatt. Végül ez vált be nálunk. Gyorsan elkészíthető, vacsorához és reggelire is szeretjük. Ebből a mennyiségből általában 18 db lesz. A sütésre figyeljünk oda, a megjelölt idő nem szentírás, mert sütőnként változhat.