r
Nosalty Logó

Diós-fahéjas csiga Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Diós-fahéjas csiga Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 776 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4655 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 776 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    305.1 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3616.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1260 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 4655 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben beletesszük a kenyérsütő gépbe, és dagasztó/kelesztő programra állítjuk (tejből elsőre 2 dl-t öntsünk a tartályba, ahogy keveri a gép a tésztát, ha szükséges, úgy adjunk még hozzá tejet, mert a liszttől sok függhet).
  2. Ha kézzel dagasztjuk, kevés langyos tejbe pici cukrot tegyünk, élesztőt belemorzsoljuk. Ha felfutott, aliszthez hozzáadjuk, vajat olvasszuk fel, és a tészta hozzátevőivel lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk.1 órát letakarva kelni hagyjuk.
  3. Ha megkelt a tésztánk, kevés liszttel átgyúrjuk, éstéglalap alakúra nyújtjuk kb. fél centi vagstagságúra.
  4. A töltelékethez a vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a diót, fahéjat és a cukrot.
  5. Annyi tejjel melegítsük össze 1-2 perc alatt, hogy lazán kenhető krémet kapjunk, de ne legyen folyós. Kóstoljuk meg, hogy kellemesen édes legyen.
  6. A diós krémmel megkenjük a tésztát, és mint a bejglit szorosanfeltekerjük.
  7. 2 ujjnyi széles csíkokat vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, ne szorosan, mert még kelni fog. (Ha összeragadnak sincs baj.)
  8. Előmelegített sütőbe tesszük, amikor már kezd színesedni, pirulni a teteje (kb. 20-25 perc), kivesszük.
  9. A forró cukrostejjel alaposan lekenjük, és kb. 5-10 percre visszatesszük a sütőbe, míg halvány aranysárga színű lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8471
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több variációt kipróbáltam az évek alatt. Végül ez vált be nálunk. Gyorsan elkészíthető, vacsorához és reggelire is szeretjük. Ebből a mennyiségből általában 18 db lesz. A sütésre figyeljünk oda, a megjelölt idő nem szentírás, mert sütőnként változhat.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...