r
Nosalty Logó

Diós csokoládé desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Diós csokoládé desszert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 2227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 557 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.2 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1898.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1166 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 2227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót egy serpenyőben megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd daráljuk. A csokoládét apróra vágjuk.
  2. A tejszínt a csokoládéval, dióval, likőrrel közepes hőmérsékleten felmelegítjük, míg a csokoládé feloldódik és a massza majdnem forr. A tűzről levesszük.
  3. A tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínes-csokoládés masszát.
  4. A masszát 4 vajjal kikent, kb. 250 ml űrtartalmú formába töltjük. A formákat betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, és 20 percig sütjük, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 806
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A desszertet elkészíthetjük egy nappal hamarabb, majd hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt 1-2 órával vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni. Tálaljuk csak úgy magában, vagy gyümölccsel és tejszínnel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...