Diós csokoládé desszert
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 36% Zsír
-
23g dió147 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
18g csokoládé96 kcal
-
2g cointreau3 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
2g vaj13 kcal
Összesen
557
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 36% Zsír
-
90g dió589 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
70g csokoládé382 kcal
-
6g cointreau14 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
2227
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 36% Zsír
-
15.8g dió104 kcal
-
52.8g habtejszín154 kcal
-
12.3g csokoládé67 kcal
-
1.1g cointreau2 kcal
-
14.1g tojássárgája45 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
Összesen
391
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 474.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 291 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
557
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 36.4 g
Zsír
-
Összesen 200.2 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 1222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1898.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 439 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 953 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.9 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 241.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1192 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 243 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 743 mg
-
Retinol - A vitamin: 1166 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 290 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 905 micro
Összesen
2227
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
391
kcal
Hozzávalók
-
90 g dió
-
300 g habtejszín
-
70 g csokoládé
-
2 teáskanál cointreau
-
4 db tojássárgája
-
3 teáskanál cukor
Elkészítés
- A diót egy serpenyőben megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd daráljuk. A csokoládét apróra vágjuk.
- A tejszínt a csokoládéval, dióval, likőrrel közepes hőmérsékleten felmelegítjük, míg a csokoládé feloldódik és a massza majdnem forr. A tűzről levesszük.
- A tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínes-csokoládés masszát.
- A masszát 4 vajjal kikent, kb. 250 ml űrtartalmú formába töltjük. A formákat betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, és 20 percig sütjük, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 807
- Feltöltés dátuma: 2014. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A desszertet elkészíthetjük egy nappal hamarabb, majd hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt 1-2 órával vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni. Tálaljuk csak úgy magában, vagy gyümölccsel és tejszínnel.