r
Nosalty Logó

Diós-csokis muffin DorciMade konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DorciMade
Diós-csokis muffin DorciMade konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 790 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    327.2 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7512.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1639 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    2497 mg
  • Nátrium
    2797 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.1 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 4732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz összetevőket egy magas tálban összekeverjük. (Liszt, választott cukor, vaníliás cukor, só, sütőpor, fahéj.)
  2. Az előbbiekhez hozzáadjuk a kefirt, egész tojást, majd egy robotgéppel összekeverjük. Ha ez megvan, rögtön mehet bele az olaj, megint megkeverjük.
  3. Az ízlés szerinti mennyiségű darált diót és az összevágott/reszelt étcsokoládét beleforgatjuk a tésztába, majd adagoljuk a muffin kapszlikba a tésztát. Én egy fagylaltszedő kanállal adagoltam, 1-et mindegyikbe. Meggyet, mazsolát is tehetünk bele.
  4. A 180 fokra előmelegített sütőbe betesszük, majd 20 percig sütjük. De a tűpróbával ellenőrizhetjük.
  5. A kihűlt muffinokat magában, illetve vanília öntettel tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 12422
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DorciMade 2 recept

Ez volt az első sütim, és azóta mindig nagy sikere van mindenhol, ezért gondoltam megosztom. :) Variáltam közben a hozzávalókat, de mindig finom lett. Ha vendégeket várunk, ez tökéletes muffin, és ennyi összetevőből 24 db lesz. Nagyon egyszerű recept! Sok sikert! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...