Diós csiga 5. - körtés
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Redy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
444
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
1777
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
444
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 100.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1170.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 627 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.8 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 160.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
1777
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A mazsolát kevés vízben 10 percig áztatjuk, majd apróra vágjuk.
- A körtét nagylyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a darált dióval, a cukorral és a lereszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a mazsolát is.
- A leveles tésztát kinyújtjuk, és a töltelékkel megszórjuk úgy, hogy az egyik szélen 1 cm helyet hagyunk.
- A kihagyott részt tojással lekenjük, és úgy tekerjük fel a tésztát, hogy a lekent széle legyen alul.
- Éles késsel kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük.
- A csigákat kb. 30 percig sütjük, tálaláskor porcukorral megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10863
- Feltöltés dátuma: 2011. március 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Redy
66 recept
Nálam most kezd szokássá válni, hogy leveles tészta mindig van a hűtőmben, mert abból bármikor lehet gyorsan valami finomságot varázsolni az éhes családtagoknak. Most ezt a Fanny Konyhában talált receptet próbáltam ki, mert így körtével izgalmasabb lett a szokásos diós csiga.