r
Nosalty Logó

Diós csiga 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Diós csiga 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére és szóráshoz

Összesen 651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére és szóráshoz

Összesen 5206 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére és szóráshoz

Összesen 361 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.4 g

Zsír

  • Összesen
    277.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3342.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.7 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    900 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 5206 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére és szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, 50 g porcukrot és egy csipet sót.
  2. 3 dl tejet meglangyosítunk, belekeverjük a tojásokat, az olajat és több részletben a liszthez keverjük. Robotgéppel sima tésztát dagasztunk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük (kb. fél óra alatt).
  4. Két cipóra osztjuk a tésztát.
  5. Midegyiket kinyújtjuk, kb 4 mm vastagra, téglalap formára.
  6. Mindkét tésztalapot megkenjük lágy vajjal.
  7. A 10 dkg porcukrot összekeverjük a dióval és egyenletesen megszórjuk vele a tésztákat.
  8. Szorosan feltekerjük.
  9. Éles késssel 3 cm vastag karikákra vágjuk a tekercset.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és tetejüket megkenjük az evőkanálnyi tejjel elkevert tojássárgával.
  11. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és negyed óra elteltével 200 fokra emeljük a hőt, aranyszínűre sütjük.
  12. Langyosan, porcukorral meghintve kínáljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 40278
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor nekiállok  a kakaós csigáknak, általában diós tekercseket is készítek, így mindenki kedvére választhat.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére és szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...