r
Nosalty Logó

Diós búrkifli leveles tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Apetit
Diós búrkifli leveles tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1927 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 241 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1292.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.4 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 1927 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén beletesszük a cukrot, óvatosan a darált diót és a fahéjat.
  2. A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, 8 részre osztjuk, majd a töltelékkel mindet megkenjük jó vastagon. Ezután feltekerjük őket, és sütőpapírra helyezzük.
  3. Mielőtt a sütőbe raknánk, megkenjük a tetejüket a tejes tojással, és bőven megszórjuk dióval.
  4. Ezután 180°C-on 12-24 percig aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 106
  • Össznézettség: 34591
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Apetit 9 recept

Tökéletes desszert így karácsonyra, de akár még főételként is megállja a helyét, annyira laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...