r
Nosalty Logó

Diós-almás és mákos-meggyes kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Diós-almás és mákos-meggyes kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Összesen 1106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Összesen 6628 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 1106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.4 g

Zsír

  • Összesen
    367.9 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8246.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    3516 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1125 mg
  • Foszfor
    3107 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.7 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1234 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    588 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1202 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 6628 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Diótöltelék: 2-3 ek tejbe belekeverünk 15 dkg cukrot, 20 dkg darált diót, kevés reszelt citromhéjat, a hámozott, reszelt almát, és összerottyantjuk.
  2. Máktöltelék: 1-2 dl tejbe kerül 15 dkg cukor, a darált mák, és megfőzzük. Levesszük a tűzről, elkeverjük a citrom reszelt héjával és a meggyel.
  3. Tészta: 40 dkg lisztből, 15 dkg vajjal vagy 13 dkg zsírral, 1 dkg kevés tejben feloldott élesztővel, 1 csipet sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk. Két egyforma cipóra osztjuk, és 15 percig pihentetjük. Megfelelő vékonyra kinyújtjuk, megtöltjük őket a töltelékekkel: az egyiket dióval, a másikat mákkal.
  4. A megtöltött, felcsavart tésztákat 10 percig pihentetjük, azután megkenjük tojássárgájával, tűzdelő tűvel pár helyen megszurkáljuk, majd a tepsiben még 10 percig állni hagyjuk. Előmelegített sütőben, nem nagyon erős tűznél (kb.170C fokon) készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40X32X6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 27 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 12144
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 08.

Ajánló

 Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A Karácsony elmaradhatatlan nassolni valója az ünnepi bejgli. Nálunk ilyen kalács kerül hagyományosan az asztalra évek óta.

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...