r
Nosalty Logó

Diókrémes palacsinta mazsolás almahabbal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
tamil
Diókrémes palacsinta mazsolás almahabbal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintához

A diókrémhez

Az almahabhoz

961
Kalória
26.5g
Fehérje
115.2g
Szénhidrátok
42.2g
Zsír
240.3g
Víz
142.6g
Koleszterin
8.8g
Rost
38.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A diókrémhez

Az almahabhoz

Összesen 961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A diókrémhez

Az almahabhoz

Összesen 3843 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A diókrémhez

Az almahabhoz

Összesen 181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1454.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.2 g

Zsír

  • Összesen
    169 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5817.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1447 mg
  • Nátrium
    2867 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    961.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 3843 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. Az almahab elkészítésével kezdjünk. Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és a kicsi vajon megfuttatjuk. Beleteszünk fahéjat és szegfűszeget ízesítésnek, egy pici vizet öntünk hozzá, majd puhára pároljuk. Utána botmixerrel pépesítjük, és hűtőben teljesen kihűtjük.
  2. Közben a palacsintához felsorolt alapanyagokat tálba tesszük, és habverővel jól összekeverjük, és kb. 15-16 db palacsintát sütünk belőle.
  3. Elkészítjük a diókrémet. Egy lábosba tesszük a tejet, kristálycukrot, és forrásig melegíjük, közben keverjük állandóan, hogy le ne égjen. Beletesszük a diót, és egy kicsit összefőzzük, kb. 1/2 percig, kevergetve! A rumot csak a végén tesszük bele, annyit, hogy ne legyen nagyon folyós a krém.
  4. A palacsintákat megtöltjük a krémmel.
  5. Most befejezzük az almahabot, mert közben kihűlt. Hozzáadjuk a 2 db tojásfehérje cukorral keményre felvert habját. Tálalásig visszatesszük a hűtőbe.
  6. A mazsolát megmossuk, rumba áztatjuk egészen a tálalásig.
  7. Tányérra tesszük a töltött, még meleg palacsintákat, mellé az almahabot, és megszórjuk a rumba áztatott mazsolával. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

A család  ma ebédre valamilyen palacsintát szeretett volna enni, de olyan " önteteset" és mégis könnyűt. Hát ezt találtam ki nekik. Nagyon finom lett, mert 10 perc alatt elfogyott az egész.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!