r
Nosalty Logó

Dióhabos reszelt linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Dióhabos reszelt linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 644 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 644 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    280.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2957.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1560 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1473 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1015 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 5165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 404 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk.
  2. A tésztát hűtőbe tesszük egy órára, hogy lehűljön, könnyen tudjunk vele dolgozni.
  3. Célszerű a reszelni kívánt darabot fagyasztóba tenni!
  4. Az egyik felét egy 25x39 cm-es tepsibe reszeljük vagy nyújtjuk.

A töltelékhez

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a darált diót és a lekvárt.
  2. Rásimítjuk a tésztára, a tetejére ráreszeljük a másik fele tésztát.
  3. 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 341
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 160
  • Össznézettség: 63947
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Régi receptem, amit édesanyám hagyott rám. Sokszor megsütöttem. Nagyon finom, omlós sütemény a végeredmény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...