Dióhabos kosárka Judyth konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tésza
-
83g finomliszt303 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
13 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
17g tojássárgája54 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
Töltelék
-
50g dió327 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
13 kcal
-
8g rum18 kcal
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
117g meggydzsem324 kcal
-
17g porcukor65 kcal
Összesen
1757
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tésza
-
500g finomliszt1820 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g tejföl297 kcal
Töltelék
-
300g dió1962 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
48g rum111 kcal
-
360g tojásfehérje187 kcal
-
700g meggydzsem1946 kcal
-
100g porcukor387 kcal
Összesen
10533
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tésza
-
16.9g finomliszt61 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
8.4g vaj61 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.1g tejföl10 kcal
Töltelék
-
10.1g dió66 kcal
-
10.1g porcukor39 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
1.6g rum4 kcal
-
12.2g tojásfehérje6 kcal
-
23.6g meggydzsem66 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
Összesen
356
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 76.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1379.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 587 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.5 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 139.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 380 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 372 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
1757
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160.8 g
Zsír
-
Összesen 460 g
-
Telített zsírsav 170 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 157 g
-
Koleszterin 1711 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8276.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 338 mg
-
Kálcium 1764 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 681 mg
-
Foszfor 3522 mg
-
Nátrium 1913 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1460.8 g
-
Cukor 896 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 835.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2280 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 678 micro
-
Kolin: 1141 mg
-
Retinol - A vitamin: 2230 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 557 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1217 micro
Összesen
10533
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
356
kcal
Hozzávalók
Tésza
-
50 dkg finomliszt
-
10 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
5 db tojássárgája
Töltelék
-
30 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
9 db tojásfehérje
Elkészítés
Tésza
- A száraz összetevőket jól összekavarjuk, ezután adjuk hozzá (a tejföl kivételével) a többi összetevőt, jól összedolgozzuk, s annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jó állagú tésztát kapjunk (akkor jó a tészta, ha az edény faláról is, s a kezemről is leválik).
- A kidolgozott tésztát 4 részre osztjuk, félre tesszük. (Majd mindegyik részből minimum 20 darabnak kell kijönnie.) Elkészítjük a diós habot. Ha ez megtörtént, jöhet az összeállítás.
- Részenként - szépen sorban - vékonyra kinyújtjuk a tésztát, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a kis fém kosárkákba ügyesen, finoman belehelyezzük, kissé az oldalához nyomkodjuk - lágyan csak -, a sütő rácsára vagy tepsibe helyezzük.
- Ezután mindegyikbe töltünk körülbelül 1 teáskanálnyi meggydzsemet, s a végén befedjük körülbelül 1 teáskanálnyi dióhabbal.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon, alsó-felső sütéssel, körülbelül 15-20 perc alatt megsütjük (sütőfüggő, lehet látni, mikor szép színű a teteje, akkor megsült).
- A kosárkákból kiborogatjuk a kész sütit egy nagyobb, magas falú tepsibe (más edénybe, tálba), mert kellhetnek a kosárka formák (attól függ, kinek, mennyi formája van) a következő adaghoz. Mindezt addig végezzük, amíg el nem fogy a tészta és a hab.
- Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ha teljesen kihűltek, lefedve 4-5 órát pihentetjük, megszórjuk porcukorral a tetejét, aztán hozzá lehet fogni az elfogyasztásához. :) Igen gyorsan fogy, szemfülesek legyünk, nehogy lemaradjunk, erről a finomságról! :)
- Egyszerű, de kicsit hosszadalmas, viszont megéri, mert kiadós és istenien finom.
Töltelék
- (Én két részletben szoktam elkészíteni, hogy a felvert fehérje miatt ne essen össze.) Tehát a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, a fele darált diót összekeverjük a fele porcukorral, fele vaníliás cukorral, a fele rummal, s ezt a felvert habhoz öntjük, összekeverjük vele - majd ugyanígy járunk el a másik felével is, ha elfogyott, s kisült a kosárka fele.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x30x3
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 15901
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 24.
Ajánló
Nem vesznek kárba a kimaradt tojássárgák, ki kell keverni habosra cukorral, így egy finom édességet kapunk. :) Ezen kívül akár rántottához, bundás kenyérhez, ilyesmikhez fel lehet használni. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Walaky
186 recept
Ez egy régi családi recept, Édesanyám - sajnos már régen nincs közöttünk - szokta csinálni régen.....nagyon imádtuk, így én is évente több alkalommal beiktatom az elkészítendő süteményeim közé, s ilyenkor felelevenednek a régi, szép emlékek, a sütés közbeni finom illatok is ehhez hozzásegítenek...