r
Nosalty Logó

Dióhabos kosárka Judyth konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Dióhabos kosárka Judyth konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésza

Töltelék

Összesen 1757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésza

Töltelék

Összesen 10533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésza

Töltelék

Összesen 356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1379.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.5 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    460 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    1711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8276.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    338 mg
  • Kálcium
    1764 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    681 mg
  • Foszfor
    3522 mg
  • Nátrium
    1913 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1460.8 g
  • Cukor
    896 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    678 micro
  • Kolin:
    1141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 10533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

Tésza

Töltelék

Elkészítés

Tésza

  1. A száraz összetevőket jól összekavarjuk, ezután adjuk hozzá (a tejföl kivételével) a többi összetevőt, jól összedolgozzuk, s annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jó állagú tésztát kapjunk (akkor jó a tészta, ha az edény faláról is, s a kezemről is leválik).
  2. A kidolgozott tésztát 4 részre osztjuk, félre tesszük. (Majd mindegyik részből minimum 20 darabnak kell kijönnie.) Elkészítjük a diós habot. Ha ez megtörtént, jöhet az összeállítás.
  3. Részenként - szépen sorban - vékonyra kinyújtjuk a tésztát, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a kis fém kosárkákba ügyesen, finoman belehelyezzük, kissé az oldalához nyomkodjuk - lágyan csak -, a sütő rácsára vagy tepsibe helyezzük.
  4. Ezután mindegyikbe töltünk körülbelül 1 teáskanálnyi meggydzsemet, s a végén befedjük körülbelül 1 teáskanálnyi dióhabbal.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon, alsó-felső sütéssel, körülbelül 15-20 perc alatt megsütjük (sütőfüggő, lehet látni, mikor szép színű a teteje, akkor megsült).
  6. A kosárkákból kiborogatjuk a kész sütit egy nagyobb, magas falú tepsibe (más edénybe, tálba), mert kellhetnek a kosárka formák (attól függ, kinek, mennyi formája van) a következő adaghoz. Mindezt addig végezzük, amíg el nem fogy a tészta és a hab.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. Ha teljesen kihűltek, lefedve 4-5 órát pihentetjük, megszórjuk porcukorral a tetejét, aztán hozzá lehet fogni az elfogyasztásához. :) Igen gyorsan fogy, szemfülesek legyünk, nehogy lemaradjunk, erről a finomságról! :)
  9. Egyszerű, de kicsit hosszadalmas, viszont megéri, mert kiadós és istenien finom.

Töltelék

  1. (Én két részletben szoktam elkészíteni, hogy a felvert fehérje miatt ne essen össze.) Tehát a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, a fele darált diót összekeverjük a fele porcukorral, fele vaníliás cukorral, a fele rummal, s ezt a felvert habhoz öntjük, összekeverjük vele - majd ugyanígy járunk el a másik felével is, ha elfogyott, s kisült a kosárka fele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x30x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15901
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 24.

Ajánló

Nem vesznek kárba a kimaradt tojássárgák, ki kell keverni habosra cukorral, így egy finom édességet kapunk. :) Ezen kívül akár rántottához, bundás kenyérhez, ilyesmikhez fel lehet használni. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy régi családi recept, Édesanyám - sajnos már régen nincs közöttünk - szokta csinálni régen.....nagyon imádtuk, így én is évente több alkalommal beiktatom az elkészítendő süteményeim közé, s ilyenkor felelevenednek a régi, szép emlékek, a sütés közbeni finom illatok is ehhez hozzásegítenek...

Hozzávalók

Tésza

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...