r
Nosalty Logó

Diócska ahogy Katharosz készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Diócska ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tészta

Krém

Forgatáshoz

Összesen 2139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tészta

Krém

Forgatáshoz

Összesen 8549 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tészta

Krém

Forgatáshoz

Összesen 518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    931 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 2139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    607.7 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    223 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2813 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.8 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3905 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2182 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 8549 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 518 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Forgatáshoz

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, elég ragacsos tésztát kapunk, ezután hidegre tesszük, hogy könnyebb legyen vele bánni.
  2. A dió formákat olvasztott vajjal kikenjük, és belenyomkodjuk a tésztát (kb. 8-9 g) úgy, hogy az oldalát is kitöltse. A formákat sütőlemezre tesszük.
  3. Sütés 180 fokon kb. 8-9 percig, majd a formából kiszedve rácsra tesszük, amíg kihűl.

Krém

  1. A krémhez felforraljuk a tejet a kristálycukrot, majd a dióval felfőzzük, és hűlni hagyjuk.
  2. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a teljesen kihűlt dióval habosra keverjük, ízlés szerint rummal ízesítjük. Hidegre tesszük.
  3. Ezután megkenjük krémmel a kihűlt tésztákat, és összeborítjuk egy sima tésztával.

Forgatáshoz

  1. Végül fahéjas porcukorba forgatjuk.
  2. Egy jól záródó dobozba hidegre tesszük, hogy összeérjen és megpuhuljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 9 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 7916
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diócska ahogy Katharosz készíti
Katharosz 499 recept

Kissé pepecselős az elkészítése, de mivel nagyon finom, mindenképpen megéri a fáradozást. A dió kedvelőknek nem szabad kihagyni!

Hozzávalók

Tészta

Krém

Forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...