Diócska ahogy Katharosz készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 38% Zsír
Tészta
-
75g finomliszt273 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
25g dió164 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g margarin90 kcal
Krém
-
50g dió327 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
2g tej1 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
33g porcukor126 kcal
-
10 kcal
-
6g rum14 kcal
Forgatáshoz
Összesen
2139
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 38% Zsír
Tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
100g dió654 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g margarin359 kcal
Krém
-
200g dió1308 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
7g tej4 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
130g porcukor503 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
24g rum55 kcal
Forgatáshoz
Összesen
8549
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 38% Zsír
Tészta
-
18.2g finomliszt66 kcal
-
15.2g margarin109 kcal
-
6.1g dió40 kcal
-
12.2g porcukor47 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g margarin22 kcal
Krém
-
12.2g dió79 kcal
-
4.3g cukor16 kcal
-
0.4g tej0 kcal
-
12.2g vaj87 kcal
-
7.9g porcukor31 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.5g rum3 kcal
Forgatáshoz
Összesen
518
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 151.9 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 703.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.2 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 976 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 931 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 546 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
2139
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.1 g
Zsír
-
Összesen 607.7 g
-
Telített zsírsav 167 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 192 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 223 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2813 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 436 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 559 mg
-
Foszfor 1522 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 732.8 g
-
Cukor 468 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 182.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3905 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 302 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 404 micro
-
Kolin: 366 mg
-
Retinol - A vitamin: 3723 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2182 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
8549
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
518
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
30 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 csipet só
Krém
-
7 ml tej
-
13 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Forgatáshoz
-
5 dkg porcukor
Elkészítés
Tészta
- A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, elég ragacsos tésztát kapunk, ezután hidegre tesszük, hogy könnyebb legyen vele bánni.
- A dió formákat olvasztott vajjal kikenjük, és belenyomkodjuk a tésztát (kb. 8-9 g) úgy, hogy az oldalát is kitöltse. A formákat sütőlemezre tesszük.
- Sütés 180 fokon kb. 8-9 percig, majd a formából kiszedve rácsra tesszük, amíg kihűl.
Krém
- A krémhez felforraljuk a tejet a kristálycukrot, majd a dióval felfőzzük, és hűlni hagyjuk.
- A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a teljesen kihűlt dióval habosra keverjük, ízlés szerint rummal ízesítjük. Hidegre tesszük.
- Ezután megkenjük krémmel a kihűlt tésztákat, és összeborítjuk egy sima tésztával.
Forgatáshoz
- Végül fahéjas porcukorba forgatjuk.
- Egy jól záródó dobozba hidegre tesszük, hogy összeérjen és megpuhuljon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 9 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 7755
- Feltöltés dátuma: 2013. december 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Kissé pepecselős az elkészítése, de mivel nagyon finom, mindenképpen megéri a fáradozást. A dió kedvelőknek nem szabad kihagyni!