r
Nosalty Logó

Dióba mártott linzerkoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Dióba mártott linzerkoszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    246.2 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3585 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1640 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.1 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 4247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 420 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a sütőportegy tálba tesszük, a cukrot és a tojást egy kanállal elkavarjuk, és a liszt közepébe öntjük. Hozzáadjuk a vajat, és gyorsan összegyúrjuk.
  2. A tésztát két részre osztjuk. Amíg az egyik felével dolgozunk, a másikat hideg helyre tesszük. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kör alakú szaggatóval kivágjuk, és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
  3. Ezalatt kinyújtjuk a másik cipót, ugyanúgy kiszaggatjuk, de ezeknek a közepét is kiszúrjuk. (Mindkettőhöz pogácsaszaggatót használtam, mert így mutatósabb, mintha gyűszűvel szúrnánk ki).
  4. A tojásfehérjéket kissé felverjük, megkenjük vele a tésztakarikákat, majd a kristálycukorral elvegyített vágott dióba mártjuk. Vigyázzunk a sütéssel, mert ezek gyorsabban sülnek, és a dió hamar megég.
  5. Miután megsült a tészta, a korongokat megkenjük lekvárral, és a diós karikákkal összeragasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 702
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 60216
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dióba mártott linzerkoszorú
Csiki Piroska 230 recept

Már frissen is finom, sokáig eláll, és egyre finomabb lesz. Barack- vagy ribizlikocsonyát használok a kenéshez. A karikákat karácsonyfára is tehetjük. Figyelem! Csak annyi korongot ragasszunk össze lekvárral, amennyit feltehetően egy nap alatt elfogyasztunk, mert a lekvártól megpuhul, és nem lesz ropogós.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...