Dió-mogyoró torta vaníliakrémmel és meggyel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 41% Zsír
Tortalap
-
30g dió196 kcal
-
30g törökmogyoró189 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0g tojás0 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliakrém
-
100g mascarpone404 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
100 kcal
-
60g meggybefőtt43 kcal
Összesen
1250
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 41% Zsír
Tortalap
-
150g dió981 kcal
-
150g törökmogyoró944 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g tojás0 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliakrém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
300g meggybefőtt216 kcal
Összesen
6250
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 41% Zsír
Tortalap
-
8.7g dió57 kcal
-
8.7g törökmogyoró55 kcal
-
11.6g porcukor45 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0g tojás0 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliakrém
-
29.1g mascarpone117 kcal
-
11.6g porcukor45 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
11.6g növényi habtejszín29 kcal
-
17.4g meggybefőtt13 kcal
Összesen
363
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 1% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 88.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 405 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.6 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
1250
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 1% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.4 g
Zsír
-
Összesen 440.5 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2025.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 375 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 477 mg
-
Foszfor 984 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 523 g
-
Cukor 426 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 14.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
6250
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 1% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 0.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
363
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tortalap
- A hozzávalókból két tortalapot sütünk, ezért a hozzávalókat felezzük. A tojássárgához adjuk hozzá a porcukrot, majd keverjük habosra.
- Ezután keverjük hozzá a darált diót, majd a darált mogyorót is (kissé sűrűbb masszát fogunk kapni).
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni állandó keverés mellett, szórjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük fel kemény habbá.
- Ezután a keményre felvert tojáshabot két részletben keverjük hozzá a diós-mogyorós masszához.
- Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.)
- A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd a sütőpapírral együtt helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen. (ekkor a széléről körbe óvatosan válasszuk le a sütőpapírt)
- Süssünk még egy tortalapot az előzőhöz hasonló módon. Jó tanács: A tortalap nagyon könnyen törik, így amikor kihűlt, egy hosszabb spatulával, óvatosan nyúljunk alá, és válasszuk el a sütőpapírtól. Ezután a tortatálat (v. tálcát) helyezzük rá, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk át, és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. (így nem fog eltörni a tortalap)
Vaníliakrém
- A meggyet öntsük egy szűrűbe, és hagyjuk lecsepegni a levét. (közben többször rázogassuk meg, hogy alaposan lecsepegjen)
- A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliaaromát, majd keverjük simára.
- A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, óvatosan keverjük össze a krémmel.
- Az alsó tortalapot vékonyan kenjük meg a vaníliakrémmel, majd rakjuk ki az alaposan lecsepegtetett meggyel. Ezután kenjük rá a maradék krém felét, majd óvatosan helyezzük rá a felső tortalapot. Jó tanács: A tortalap nagyon könnyen törik, így óvatosan nyúljunk alá egy hosszabb spatulával, és válasszuk el a sütőpapírtól. Ezután két szélesebb spatulával nyúljunk alá, majd helyezzük a krém tetejére. (ha eltörne sincs baj, majd a krém eltakarja, és összefogja.... én így tettem rá, és nem tört el a tortalap)
- Ezután a maradék vaníliakrémet kenjük rá a tortalapra, ízlés szerint rakjuk ki a meggyszemekkel, és tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
- Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. A tortalapokhoz nagyon jól illik a vaníliakrém a kissé savanykás meggyel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1001
- Feltöltés dátuma: 2021. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
369 recept