Dió-mogyoró torta vaníliakrémmel és meggyel
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
1250
Kalória
16.9g
Fehérje
104.6g
Szénhidrátok
88.1g
Zsír
3g
Víz
800mg
Koleszterin
5.3g
Rost
85.3g
Cukor
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 41% Zsír
Tortalap
-
30g dió196 kcal
-
30g törökmogyoró189 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0g tojás0 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliakrém
-
100g mascarpone404 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
100 kcal
-
60g meggybefőtt43 kcal
Összesen
1250
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 41% Zsír
Tortalap
-
150g dió981 kcal
-
150g törökmogyoró944 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g tojás0 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliakrém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
300g meggybefőtt216 kcal
Összesen
6250
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 41% Zsír
Tortalap
-
8.7g dió57 kcal
-
8.7g törökmogyoró55 kcal
-
11.6g porcukor45 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0g tojás0 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliakrém
-
29.1g mascarpone117 kcal
-
11.6g porcukor45 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
11.6g növényi habtejszín29 kcal
-
17.4g meggybefőtt13 kcal
Összesen
363
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 1% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 88.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 405 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.6 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
1250
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 1% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.4 g
Zsír
-
Összesen 440.5 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2025.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 375 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 477 mg
-
Foszfor 984 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 523 g
-
Cukor 426 mg
-
Élelmi rost 27 mg
Víz
-
Összesen 14.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
6250
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 1% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 0.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
363
kcal
Elkészítés
Tortalap
- A hozzávalókból két tortalapot sütünk, ezért a hozzávalókat felezzük. A tojássárgához adjuk hozzá a porcukrot, majd keverjük habosra.
- Ezután keverjük hozzá a darált diót, majd a darált mogyorót is (kissé sűrűbb masszát fogunk kapni).
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni állandó keverés mellett, szórjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük fel kemény habbá.
- Ezután a keményre felvert tojáshabot két részletben keverjük hozzá a diós-mogyorós masszához.
- Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.)
- A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd a sütőpapírral együtt helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen. (ekkor a széléről körbe óvatosan válasszuk le a sütőpapírt)
- Süssünk még egy tortalapot az előzőhöz hasonló módon. Jó tanács: A tortalap nagyon könnyen törik, így amikor kihűlt, egy hosszabb spatulával, óvatosan nyúljunk alá, és válasszuk el a sütőpapírtól. Ezután a tortatálat (v. tálcát) helyezzük rá, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk át, és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. (így nem fog eltörni a tortalap)
Vaníliakrém
- A meggyet öntsük egy szűrűbe, és hagyjuk lecsepegni a levét. (közben többször rázogassuk meg, hogy alaposan lecsepegjen)
- A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliaaromát, majd keverjük simára.
- A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, óvatosan keverjük össze a krémmel.
- Az alsó tortalapot vékonyan kenjük meg a vaníliakrémmel, majd rakjuk ki az alaposan lecsepegtetett meggyel. Ezután kenjük rá a maradék krém felét, majd óvatosan helyezzük rá a felső tortalapot. Jó tanács: A tortalap nagyon könnyen törik, így óvatosan nyúljunk alá egy hosszabb spatulával, és válasszuk el a sütőpapírtól. Ezután két szélesebb spatulával nyúljunk alá, majd helyezzük a krém tetejére. (ha eltörne sincs baj, majd a krém eltakarja, és összefogja.... én így tettem rá, és nem tört el a tortalap)
- Ezután a maradék vaníliakrémet kenjük rá a tortalapra, ízlés szerint rakjuk ki a meggyszemekkel, és tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
- Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. A tortalapokhoz nagyon jól illik a vaníliakrém a kissé savanykás meggyel.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 50 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!