r
Nosalty Logó

Dió koch

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vica
Dió koch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 590 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 2354 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 205 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 590 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    149.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3184.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1103 mg
  • Nátrium
    791 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 2354 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, belereszeljük a citromot.
  2. Hozzákeverjük a diót, a kekszet, majd a tojások kemény habját.
  3. A tésztát kivajazott formákba öntjük.
  4. Előmelegített sütőben, vízfürdőbe állítva 35-40 perc alatt készre sütjük.
  5. Míg sül, elkészítjük a mártást. A pudingot a használati utasításnak megfelelően elkészítjük, csak kicsit hígabbra.
  6. Belekeverjük a diót, a cukrot és a pálinkát.
  7. A kochot porcukorral meghintve, a mártással tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11580
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósom régi szakácskönyvét lapozgatva találtam ezt a kézzel írott receptet. Férjem nagyanyja írta  az 50-es években, sok másik recepttel együtt. Gondoltam, elkészítem őket egy kicsit átalakítva:-).

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...