r
Nosalty Logó

Diétás túrós muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorciiii
Diétás túrós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2282 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.9 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 381 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    156.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6431.7 g
  • Cink
    782 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    1529 mg
  • Vas
    603 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    2158 mg
  • Nátrium
    1212 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    931 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 2282 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.7 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tálban összetörjük, majd alaposan összekeverjük a margarint a tojással, édesítőszerrel, vaníliaaromával, reszelt citromhéjjal, a citrom levével, a joghurttal és végül a túróval, de itt ügyelve, hogy ne törjük teljesen össze, itt-ott maradjon nagyobb darabokban is benne túró, nagyon finom lesz, ha így sül bele majd.
  2. Egy másik tálban a száraz hozzávalókat keverjük össze: a lisztet, sütőport és a csipet sót.
  3. Apránként a lisztes keveréket hozzáöntjük a túróshoz, és alaposan elkeverjük. Ha úgy látjuk, hogy szükséges, lehet még például olívaolajjal kicsit lazítani rajta.
  4. Ezután a keveréket muffin formákba kanalazzuk, majd sütőbe téve, kis lángon, nagyjából 35 percig sütjük. Ebből a mennyiségből körülbelül 12 darab muffin készül.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 25494
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dorciiii 12 recept

Ez az egyik kedvenc túrós desszertünk, mert nagyon finom, puha és omlós (még másnap is), egyszerű elkészíteni, mint általában a muffint, viszont a hagyományos fajtával ellentétben, ebből nyugodt szívvel akár este is ehetünk, nem fogunk hízni tőle. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...