r
Nosalty Logó

Diétás feketeerdő-torta xilittel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diétás feketeerdő-torta xilittel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    306.6 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2093 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3708.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1517 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1077.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2597 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2529 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1941 micro
Összesen 4347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztás nélkül a xilittel és a vízzel habosra verjük gépi mixerrel. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük.
  2. A habos tojásokhoz óvatosan hozzáadjuk a lisztes-kakaóporos-sütőporos keveréket, és csomómentesre keverjük.
  3. A piskótatésztát 170-180 fokon kb. 25 percig sütjük egy sütőpapírral kibélelt tortaformában.
  4. A meggyet a levével és az 5 dkg xilittel felmelegítjük, majd az étkezési keményítőt a vízzel csomómentesre elkeverjük és besűrítjük vele a meggyet, ízlés szerint egy kevés fahéjat adhatunk hozzá.
  5. Amikor a piskóta megsült a formában hagyjuk kihűlni.
  6. A tejszínt a xilittel kemény habbá verjük.
  7. A piskótát 3 részre vágjuk, és óvatosan meglocsoljuk a lapokat kevés xilites vízzel.
  8. A tejszínhabból csillagcsöves habzsákkal karikákat nyomunk az alsó lapra, majd kanalazunk a karikák közepére a kihűlt meggyes zseléből. Ezután ismét egy réteg habot kenünk rá, majd ráhelyezzük a tetejére a következő piskótalapot. A második lapot is betöltjük úgy, ahogy az alsót.
  9. Ezután rátesszük a torta legfelső lapját és a krémet az oldalán elegyengetjük.
  10. A maradék tejszínhabbal bevonjuk az egész tortát.
  11. Ezután díszítjük még a torta tetejét tejszínhabbal, meggyel és cukormentes csokireszelékkel.
  12. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 28479
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk ez a torta a család kedvence, így diétásan elkészítve cukorbetegeknek, diétázóknak egy kiváló desszert. Szénhidrátcsökkentett lisztkeverékkel és természetes édesítőszerrel (xilittel) elkészítve bárki fogyaszthatja bűntudat nélkül, aki egészségesebben szeretne étkezni.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...