r
Nosalty Logó

Diétás csokis narancskrémes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diétás csokis narancskrémes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    152.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5927.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2524 mg
  • Nátrium
    1582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    1065 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1321 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1900 micro
Összesen 2211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A 7 db tojás kettéválasztjuk; a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd egy másik tálban a tojássárgáját krémessé keverjük az eritritol cukorral.
  2. A tojássárgához és az eritritol cukorhoz hozzákerverjük a zablisztet, a sütőport, a kakaóport és a reszelt citromhéjat, majd hozzáforgatjuk a kemény tojásfehérjét.
  3. A kivajazott tepsibe beleöntjük a piskótát, majd gyorsan beleszórjuk a csokidarabokat, hogy azok ne süllyedjenek le teljesen az aljára.
  4. Amíg a piskóra sül, addig az előre hűtött habtejszínt habbá verjük, és hozzákeverjük a narancslekvárt. Ha ez kész, a sütés ideje erejéig betesszük a hűtőbe.
  5. Mikor a piskóta megsült, megvárjuk, amíg kihűl, majd négyzetekre vagy téglalapokra szeletelve kirakjuk tányérra, és a hűtőben hűlt krémet tetszés szerint rákenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24 cm
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6505
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám szokott kísérletezni, hogy olyan sütiket csinál, amiknek csökkentett a kcal tartalma. Ennek a sütinek van egy másik változata, úgyhogy gondoltam megpróbálom csökkenteni egy kicsit a kcal tartalmát. Az egész sütiben kb. 1200 kcal van, de ha a lekvár nem eritritol cukorral van elkészítve, akkor persze a kcal tartalma is magasabb.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...