r
Nosalty Logó

Diétába illeszthető házi kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Diétába illeszthető házi kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2517 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1567.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 420 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9405.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    754 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    5924 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 2517 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

  1. Kikenünk egy tálat (üveg- vagy kerámiatál a legjobb) kókuszzsírral. Átszitáljuk a liszteket egy keverőtálba. Picit kézzel összekeverjük, és mélyedést csinálunk a közepébe.
  2. Meglangyosítjuk a tejet, és feloldjuk benne az édesítőt. A mélyedésbe öntjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Egy tiszta kendővel letakarjuk, és hagyjuk az élesztőt felfutni.
  3. Ha kész, akkor a tál szélén lévő "lisztpúpra" rászórjuk a sót, és kicsit kézzel belekeverjük. Hozzáadjuk a vizet és az olvasztott kókuszzsírt.
  4. Elkezdjük összegyúrni a tésztát kézzel, és kidagasztjuk. (Addig kell gyúrni, míg a tészta el nem válik az edény falától, és a felszíne sima nem lesz. Kicsit ragacsos, és lehet, hogy a kezünkhöz ragaszkodni fog.)
  5. Ha késznek nyilvánítottuk, akkor a kizsírozott tálba tesszük a tésztát, egy tiszta kendővel letakarjuk, és 1 órát kelesztjük. Ha megkelt, sütőformába borítjuk. Tetején éles késsel bemetszést ejtünk.
  6. 180 fokon 50-60 percig sütjük, míg a kérge szép barna nem lesz (sötétebb, mintha sima lisztből lenne). Ne nyissuk ki a sütőt addig, amíg le nem telik az idő. Ha megsült, a kenyérkét hagyjuk a formában legalább kézmelegre kihűlni, mielőtt kivesszük a formából. Viszont szeletelni akkor kezdjük, ha teljesen kihűlt, különben összehúzza a közepét a kés.
  7. A kenyérszeletek akár le is fagyaszthatók. A szeletek fagyasztóból kivéve szobahőmérsékleten pár óra alatt kiolvadnak, és nagyon finomak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1957
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mióta megcsináltam ezt a kenyeret, azóta csak ilyet sütök és eszek. 

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...