r
Nosalty Logó

Diabetikus túrós piskótaszelet gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Diabetikus túrós piskótaszelet gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 359 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2152 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 144 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    871.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 359 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.2 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5230.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    208 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    2018 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1355 micro
Összesen 2152 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A szobahőmérsékletűtojásokat szétválasztjuk. Két külön keverőtálba tesszük.
  3. Kimérjüka fruktózt.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (hőlégkeveréses).
  5. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, és összeszitáljuk.
  6. A fehérjét elektromos habverővel elkezdjük felverni, amikor már majdnem kész, egyenként beletesszük a tojássárgákat, és szüntelenül keverjük.
  7. Ha a tojássárgákat elkevertük, apránként a sütőporos lisztet és a gyümölcscukrotis hozzákeverjük, folyamatosan működtetve az elektromos habverőt.
  8. Sütőpapírral kibélelünk egy 30x20x6 cm-es formát (más méretű is lehet), beleöntjük a masszát, és megsütjük (25-30 perc). Tűpróbával ellenőrizzük: ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad a tészta, kész. A sütő ajtaját az első 15 percben ne nyissuk ki.
  9. Túrókrém elkészítése:
  10. A zselatint áztassuk be 1 dl hideg vízbe.
  11. A túrót keverjük össze elektromos keverővel a tejjel, tejföllel és a tejszínnel.
  12. Adjuk hozzá a gyümölcscukrot.
  13. A zselatint mikróban óvatosan olvasszuk fel, ne forraljuk.
  14. A zselatinhoz adjunk egy kanál túrókrémet, majd még egyet, majd a zselatinos keveréket adjuk a túrókrémhez, és alaposan keverjük össze.
  15. A masszát kenjük a kisült piskóta tetejére, majd rakjuk ki a szeletelt gyümölcsökkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5644
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szénhidrát tartalom piskótatészta: 5 db tojás 0.00, 120 g búzafinomliszt  91.56, 50 g fruktóz 49.50, 1 cs sütőpor (15,5 g) 3.10 Összesen: 144.16 Szénhidrát tartalom túrókrém: 500 g túró 17.50, 10 g zselatin 0.00, 100 g tejföl 3.80, 100 g tej 5.30, 100 g tejszín 5.80, 20 g fruktóz 19.08, 100 g barack 9.00, 100 g eper 7.20 Összesen: 67.68 Össz szénhidrát (g): 212.00 Sütemény össz súly (g): 1402.00 100 g süti szénhidrát (g): 15.12

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...