r
Nosalty Logó

Dekoratív epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
csokibogyó
Dekoratív epertorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Összesen 463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Összesen 3691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Összesen 167 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    162.7 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6067.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1622 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    2093 mg
  • Nátrium
    2058 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    1033 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1845 micro
Összesen 3691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Elkészítés

Piskóta

  1. Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját krémesre kavarjuk a 7 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd felváltva a liszttel a sárgájához keverjük.
  2. Jól kivajazott, kilisztezett tepsibe töltjük a masszát. (Én 35x35 cm-es gáztepsiben csináltam.) Ha elkészült a piskóta, rácsra borítjuk, és megvárjuk, míg kihűl. Ezután 4 egyenlő részre vágjuk, egyenlő téglalapokat kapjunk.

Krém

  1. A pudinghoz hozzáadjuk a cukrot (én 3 evőkanállal tettem bele, de ízlés szerint mehet bele több is), majd a tejet, és megfőzzük. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, addig felverjük a habtejszínt. Mikor már kihűlt a puding, a habot beleforgatjuk.
  2. Összeállítjuk a tortát, a lapokat megkenjük a krémmel úgy, hogy kívülre is jusson.

Díszítéshez

  1. A babapiskótát végigrakosgatjuk az oldalán, majd az epret ráborítjuk a tetejére, hogy mindenhova jusson.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13498
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
csokibogyó 4 recept

Anyukámnak készítettem Anyák napjára ezt a tortát. Mindenkinek nagyon ízlett, pillanatok alatt el is fogyott.:)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...