A dédi fonott kalácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
505
kcal
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3031
kcal
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 383.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
505
kcal
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.4 g
Zsír
-
Összesen 89.9 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2303.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 487 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1033 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 461.6 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 201.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 643 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 461 micro
-
Kolin: 510 mg
-
Retinol - A vitamin: 635 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 823 micro
Összesen
3031
kcal
- 10% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt egy bögrébe tesszük, meghintjük egy kevés cukorral, és langyos tejet öntünk rá, letakarjuk, és megvárjuk, míg felfut.
- A tojásokat kikeverjük a cukorral, és ehhez adjuk - folyamatos keverés mellett - a megolvasztott vajat.
- Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásos keveréket. Kézzel elkezdjük a tésztát összedolgozni. Ezután szép simára és szárazra dagasztjuk (nem szabad a tésztának a kezünkre ragadnia). A tésztából cipót formálunk. A tálat egy konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelni hagyjuk.
- Ezt követően újra átdagasztjuk a tésztánkat, letakarjuk, és újabb 30 percig kelesztjük.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A megkelt cipónkat 3 részre szedjük, és mindegyiket kicsit hegyes végű tekerccsé sodorjuk. Ezt követően összefonjuk.
- A fonott kalácsunkat egy tepsibe tesszük. Egy tojást felverünk, és ezzel kenjük meg a tésztánk tetejét. A fonat közepét durvára vágott dióval díszítjük.
- A kalácsot újabb 10 percig hagyjuk kelni, majd 35 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 381
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 44750
- Feltöltés dátuma: 2014. november 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
La fée de cuisine
122 recept
A sváb konyha egyik kihagyhatatlan eleme a Heilige Stricli (fonott kalács), nem múlhat el úgy a Halottak napja, hogy ne készítenénk el. Természetesen Húsvétkor sem hiányozhat az ünnepi asztalról. A recept a dédimtől származik.