Datolyás-gránátalmás narancssaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
167
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
1003
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 163.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 183 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
167
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1032.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 480 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.4 g
-
Cukor 169 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 982.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 527 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 401 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 104 micro
-
β-karotin 680 micro
-
β-crypt 1101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1270 micro
Összesen
1003
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A narancsokat egyforma vastagságú karikákra szeleteljük, úgy, hogy a fehér keserű héja ne legyen rajta. Ezt a következőképpen tesszük: A narancs laposabb végéből levágunk egy kis szeletet, épp annyit, hogy stabilan megálljon egy vágódeszkán. Egy éles késsel felülről indulva vastag szeleteket vágunk függőlegesen a héjából, azaz úgy pucoljuk meg, hogy a végén egy csak a narancs húsából álló golyó keletkezzen. Ezt szeletekre vágjuk, és egy lapos tányéron szépen elrendezzük. (A szeletelésnél kicsorgó levet ráöntjük).
- A datolyát és diót apróra vágjuk.
- A narancsra mézet csurgatunk, megszórjuk a fahéjjal, és rátesszük a diót, a datolyát, valamint a gránátalma magokat.
- Néhány levél friss mentával díszítjük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2587
- Feltöltés dátuma: 2012. október 12.
Ajánló
Gyümülcsrajongóknak mindenképp ajánlom! Jó étvágyat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a datolyás-gránátalmás narancssaláta egy marokkói recept. Minden könnyedén beszerezhető hozzá. A menta el is hagyható, viszont a datolya és a gránátalma kötelező, ez adja meg azt a hihetelen zamatot a salátának. A Lidl-ben olcsón lehet gránátalmát venni, én is ott szoktam. Amikor először elkészítettem, én is meglepődtem, hogy gyümölcssaláta ennyire finom is lehet!