r
Nosalty Logó

Datolyás-gránátalmás narancssaláta

NS
Datolyás-gránátalmás narancssaláta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

167
Kalória
2.9g
Fehérje
35.4g
Szénhidrát
3.4g
Zsír
163.7g
Víz
-
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
28.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1003 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    163.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    183 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 167 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    212.4 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    982.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    527 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    1101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1270 micro
Összesen 1003 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. A narancsokat egyforma vastagságú karikákra szeleteljük, úgy, hogy a fehér keserű héja ne legyen rajta. Ezt a következőképpen tesszük: A narancs laposabb végéből levágunk egy kis szeletet, épp annyit, hogy stabilan megálljon egy vágódeszkán. Egy éles késsel felülről indulva vastag szeleteket vágunk függőlegesen a héjából, azaz úgy pucoljuk meg, hogy a végén egy csak a narancs húsából álló golyó keletkezzen. Ezt szeletekre vágjuk, és egy lapos tányéron szépen elrendezzük. (A szeletelésnél kicsorgó levet ráöntjük).
  2. A datolyát és diót apróra vágjuk.
  3. A narancsra mézet csurgatunk, megszórjuk a fahéjjal, és rátesszük a diót, a datolyát, valamint a gránátalma magokat.
  4. Néhány levél friss mentával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

Ez a datolyás-gránátalmás narancssaláta egy marokkói recept. Minden könnyedén beszerezhető hozzá. A menta el is hagyható, viszont a datolya és a gránátalma kötelező, ez adja meg azt a hihetelen zamatot a salátának. A Lidl-ben olcsón lehet gránátalmát venni, én is ott szoktam.  Amikor először elkészítettem, én is meglepődtem, hogy gyümölcssaláta ennyire finom is lehet!

További receptek

Őszi saláta körtével

Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...