Daramorzsa ahogy Ágica készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ágica-92
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
525
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2628
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 418.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.5 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
525
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66 g
Zsír
-
Összesen 59 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 626 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2093.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 732 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 663 mg
-
Nátrium 494 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 447.4 g
-
Cukor 246 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 177.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 506 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 444 mg
-
Retinol - A vitamin: 501 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 731 micro
Összesen
2628
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk. A citrom héját lereszeljük. A tojássárgáját nagyméretű habüstben a vajjal és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát, a citromhéjat, a búzadarát és a tejet.
- A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, majd a kemény habot is óvatosan a masszához keverjük.
- Megfelelő méretű magas tepsiben zsírt hevítünk. Beleöntjük az összekevert anyagokat, és közép meleg sütőbe helyezzük. A készítményt lapátkanállal gyakran kevergetjük, hogy jól összekeveredjenek a pirult nyers részek.
- Ha a daramorzsa elkészült, állománya teljesen morzsalékos lesz. Tálalásig melegen tartjuk.
- Baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 166
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 76043
- Feltöltés dátuma: 2014. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Ágica-92
47 recept
Ő is egy vizsgatételem:)