r
Nosalty Logó

Darált húsgombócos gulyásleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
helena26
Darált húsgombócos gulyásleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

309
Kalória
24.7g
Fehérje
18.3g
Szénhidrátok
15g
Zsír
621.5g
Víz
123g
Koleszterin
2.9g
Rost
3.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    621.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 309 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1864.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 43 kcal

Elkészítés

  1. Kevés zsíron vagy olajon a kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, sót teszünk bele, köménymagot és a hasábokra vágott burgonyát. Belereszeljük a paradicsomot és a zöld paprikát egészben tegyük bele.
  2. Elkészítjük a húsgolyókat. A húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, kevés prézlit, és gombócokat formálunk belőle, és a forró alaplébe rakjuk, és készre főzzük.
  3. Legvégén megszórjuk majorannával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Már nem is emlékszem, hogy honan is van ez a recept, de nagyon régi. Nagyon ízlett a családomnak, teljesen más a húsgolyótól az íze, sokkal puhább így a disznóhús. Remélem,hogy másnak is ízleni fog ez a könnyen elkészíthető gulyásleves.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ajo blanco

Az ajo blanco egy spanyol hideg leves, aminek az alapját a mandula és kenyér alkotja, amit szőlővel és olívaolajjal tálalnak. Igazán különleges, frissítő leves a maga nemes ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!