r
Nosalty Logó

Danubiusz szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Danubiusz szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 996 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 5979 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 299 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 996 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    386.7 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6663.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1922 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    2675 mg
  • Nátrium
    1652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.7 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    907.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1074 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1725 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 5979 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, majd habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott margarint, tovább keverjük.
  3. A liszbe vegyítjük a sütőport, kanalanként hozzáadjuk a masszához.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  5. Az egészet lazán összeforgatjuk. Piskótaszerű laza tésztát kapunk.
  6. Egy sütőpléhre jó minőségű sütőpapírt símítunk. A tészta egyik felét egyenletesen rákenjük.
  7. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
  8. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével.
  9. Ha a lapok kihűltek, az egyiket megkenjük lekvárral.
  10. A lekvár tetejére símítjuk a tejfölt,
  11. Ráhelyezzük a másik lapot, rövid időre hűtőbe tesszük.
  12. Tálaláskor porcukorral meghintjük (én szőlőcukorral szoktam). Tetszőleges alakzatra szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 27493
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Danubiusz szelet
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a receptet egy régi kedves kolléganőmtől kaptam. Sajnos nagyon messze tőlünk, Gyöngyöstarjánban él. Ritkán, de azért találkozunk. Hálás vagyok neki, nagyon sok receptet tanultam tőle.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...