r
Nosalty Logó

Dán zöldbabsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Dán zöldbabsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1637.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    959 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 724 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    231.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6551 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1269 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    3836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1447.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    993 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    902 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    3750 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4807 micro
Összesen 2898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagyon vékonyra felvágjuk a hagymát, rácsavarjuk a fél citrom levét, sózzuk és borsozzuk. (Ez a dolog elveszi a hagyma csípős ízét-szagát!)
  2. Ezután beleöntjük a tejfölt, majonézt, kefírt, joghurtot, és beleaprítjuk apróra a petrezselyemzöldet, majd a mustárt, nagyon vékonyra, hosszúkás szeletekre felvágjuk a gépsonkát, beletesszük. Egy-két kis mokkáskanálnyi porcukrot szitálunk bele.
  3. Majd megfőzzük a zöldbabot és a krumplit apróra vágva, és miután ez kihűlt, azután beletesszük az alapba, és összekeverjük.
  4. Ezt hagyjuk állni pár órát, hogy összeérjenek az ízek. Díszíteni petrezselyemzölddel lehet.:)
  5. Ui.: Hagyma hajszálvékony legyen és a sonka is, így esztétikus és jobban összeérik! Ne hagyjunk ki egy alapanyagot sem, és nagyon fincsi lesz!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11046
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy klasszikus, nagyon finom hidegtál étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...