Dán zöldbabsaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
724
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2898
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
126
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 57.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1637.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 959 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 361.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 226 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 937 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1202 micro
Összesen
724
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.4 g
Zsír
-
Összesen 231.4 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 324 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6551 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 1269 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 1114 mg
-
Nátrium 3836 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.2 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1447.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 993 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 189 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 902 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 254 mg
-
Retinol - A vitamin: 666 micro
-
α-karotin 243 micro
-
β-karotin 3750 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4807 micro
Összesen
2898
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Nagyon vékonyra felvágjuk a hagymát, rácsavarjuk a fél citrom levét, sózzuk és borsozzuk. (Ez a dolog elveszi a hagyma csípős ízét-szagát!)
- Ezután beleöntjük a tejfölt, majonézt, kefírt, joghurtot, és beleaprítjuk apróra a petrezselyemzöldet, majd a mustárt, nagyon vékonyra, hosszúkás szeletekre felvágjuk a gépsonkát, beletesszük. Egy-két kis mokkáskanálnyi porcukrot szitálunk bele.
- Majd megfőzzük a zöldbabot és a krumplit apróra vágva, és miután ez kihűlt, azután beletesszük az alapba, és összekeverjük.
- Ezt hagyjuk állni pár órát, hogy összeérjenek az ízek. Díszíteni petrezselyemzölddel lehet.:)
- Ui.: Hagyma hajszálvékony legyen és a sonka is, így esztétikus és jobban összeérik! Ne hagyjunk ki egy alapanyagot sem, és nagyon fincsi lesz!
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 11046
- Feltöltés dátuma: 2013. január 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy klasszikus, nagyon finom hidegtál étel.