r
Nosalty Logó

Currys csirkemell kurkumás-korianderes rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Currys csirkemell kurkumás-korianderes rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkemell

Rizs

Avokádószósz

Összesen 549 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkemell

Rizs

Avokádószósz

Összesen 1097 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkemell

Rizs

Avokádószósz

Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 549 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1030.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    1186 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 1097 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    393 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Csirkemell

Rizs

Avokádószósz

Elkészítés

Csirkemell

  1. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, szórunk rá bőven curryport, vágunk rá fokhagymát, s meglocsoljuk olívaolajjal, s betesszük a hűtőbe 3 napra.
  2. A csirkemellet egy serpenyőben mindkét oldalán fehéredésig sütjük, mellé tesszük a paradicsomokat és a félbevágott paprikákat, fűszerezzük, öntünk rá kevés vizet, s alacsony fokozaton lefedve pároljuk 45 percig. Félidőben megfordítjuk.
  3. Tálaláskor a sült mellet félbevágjuk, a tányérra helyezzük az egyik darabot, formázunk mellé rizskupacot, teszünk mellé paradicsomot és paprikát, valamint avokádószószt.

Rizs

  1. A főzés napja előtt a rizst beáztatjuk sós vízbe.
  2. Másnap feltesszük főni.
  3. Közben a koriandert aprítjuk. A rizshez keverjük a kurkumát és a koriandert.

Avokádószósz

  1. Elkészítjük az avokádópürét. Az avokádóra facsarunk citromot, fűszerezzük, öntünk hozzá kevés olívaolajat, villával összetörjük. Vágunk rá chilit, összekeverjük, s betesszük a hűtőbe.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1453
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Indiai ízekre vágytam. Nekem bejött ez a curry.

Hozzávalók

Csirkemell

Rizs

Avokádószósz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...