Curry-s zöldbabsaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Tubicám
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
265
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1060
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 532 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 192.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 562 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 1933 micro
-
β-karotin 4857 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 843 micro
Összesen
265
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 83.6 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2128.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 764 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 612 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 771.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2248 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 221 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 7730 micro
-
β-karotin 19428 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3373 micro
Összesen
1060
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 733 micro
-
β-karotin 1843 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 320 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldbabot forrásban levő vízben pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük.
- Az öntethez a tejfölt elkeverjük a majonézzel, majd curryvel és ételízesítővel vagy sóval, ízlés szerint fűszerezzük. Végül belenyomjuk a fokhagymát, és összeforgatjuk a szezámmaggal.
- A kihűlt zöldbabhoz hozzáadjuk a sárgarépát, és összekeverjük az öntettel.
- Fogyasztás előtt hűtőben pihentetjük minimum fél órát, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor a saláta tetejét is meghinthetjük még pirított szezámmaggal.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1212
- Feltöltés dátuma: 2016. január 04.
Ajánló
Tartalmas saláta, amely húsételek mellé, akár egyéb köret nélkül is kínálható. Önmagában fogyasztva is laktató fogás, például néhány szelet pirítóssal, friss kenyérrel vagy bagettel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Tubicám
33 recept
Nagyon szeretjük a zöldbabot, szezonjában hetente többször, felváltva készül belőle leves, főzelék és a különféle saláták. Anyukám curry-s zöldbabsalátája pedig még azt is kiérdemelte, hogy akár télen, friss alapanyag híján a fagyasztott zöldséggel összeállított verzióval is beérjük, nálunk nagy siker.