r
Nosalty Logó

Curry-s fokhagymás csirkeszárny

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
convecteur temporel
Curry-s fokhagymás csirkeszárny
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csirkeszárnyhoz

Mártogatóshoz

Összesen 550 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csirkeszárnyhoz

Mártogatóshoz

Összesen 550 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csirkeszárnyhoz

Mártogatóshoz

Összesen 141 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 550 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 550 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Csirkeszárnyhoz

Mártogatóshoz

Elkészítés

Csirkeszárnyhoz

  1. Összekeverjük a curry pasztát, a mustárt és az olajat. Ezzel a páccal alaposan megkenegetjük a csirkeszárnyakat, majd alufóliával lefedve hagyjuk pácolódni egy éjszakátvagy legalább egy pár órát.
  2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd elővesszük a csirkeszárnyakat, mindegyikre nyomunk egy fokhagymát, és alufólia alatt a sütőbe dugjuk 30 percre. Aztán levesszük az alufóliát, és további 15 percig sütjük.
  3. Ezalatt összekeverjük a mártás hozzávalóit, és felvágjuk a kívánt mártogatni való zöldségeket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4183
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 08.

Ajánló

Nagyon finom hozzá még más mártogatós is, pl. kéksajtos tejfölös. Vágjunk hozzá fel többféle zöldséget vékony szálúra, pl. répa, fehérrépa, kígyóuborka, szárzeller. Aki nagy étkű, több csirkeszárnnyal számoljon, én éppen nem voltam annyira éhes, ezzel pont jól laktam. Ja, és elég fokhagymás és pikáns az étel, aki ezt nem szereti, az kevesebb fokhagymát és curry pasztát használjon!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Curry-s fokhagymás csirkeszárny
convecteur temporel 9 recept

Régebben a Ráday utcában laktam egy étteremmel szemben, ahová állandó jelleggel ki volt függesztve egy tábla, rajta az egyik ajánlattal "szerintem nem mersz csípős csirkeszárnyakat rendelni!". Valahogy sosem voltam csirkeszárny rajongó. Sok a csont, kevés a husi, késsel-villával küzdelem, kézzel meg maszatos. Na de mondom, ez kihívás, hogyne mernék. Aztán sosem alakult úgy. Jött a költözésem napja, és amíg vártuk a költöztető kocsit, gyorsan beugrottunk ide, és mertünk, rendeltünk. A szavunk elakadt, könnyünk kicsordult, lélegzetünk elállt. De megettük. Na akkor éreztem rá én erre az érzésre, hogy kézzel fogom a kaját, és cupákolom le a csontról a húst, közben időnként mártogatok egy kis zöldséget könnyítésnek, és könyékig olyan leszek. Egy külön élmény tényleg. Nyami.

Hozzávalók

Csirkeszárnyhoz

Mártogatóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...