r
Nosalty Logó

Curry-s fokhagymás csirkeszárny

convecteur temporel
Curry-s fokhagymás csirkeszárny
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Csirkeszárnyhoz

Mártogatóshoz

550
Kalória
36.6g
Fehérje
6g
Szénhidrát
41.4g
Zsír
179.3g
Víz
244.5g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
1.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csirkeszárnyhoz

Mártogatóshoz

Összesen 550 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csirkeszárnyhoz

Mártogatóshoz

Összesen 550 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csirkeszárnyhoz

Mártogatóshoz

Összesen 141 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 550 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 550 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

Csirkeszárnyhoz

  1. Összekeverjük a curry pasztát, a mustárt és az olajat. Ezzel a páccal alaposan megkenegetjük a csirkeszárnyakat, majd alufóliával lefedve hagyjuk pácolódni egy éjszakátvagy legalább egy pár órát.
  2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd elővesszük a csirkeszárnyakat, mindegyikre nyomunk egy fokhagymát, és alufólia alatt a sütőbe dugjuk 30 percre. Aztán levesszük az alufóliát, és további 15 percig sütjük.
  3. Ezalatt összekeverjük a mártás hozzávalóit, és felvágjuk a kívánt mártogatni való zöldségeket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Régebben a Ráday utcában laktam egy étteremmel szemben, ahová állandó jelleggel ki volt függesztve egy tábla, rajta az egyik ajánlattal "szerintem nem mersz csípős csirkeszárnyakat rendelni!". Valahogy sosem voltam csirkeszárny rajongó. Sok a csont, kevés a husi, késsel-villával küzdelem, kézzel meg maszatos. Na de mondom, ez kihívás, hogyne mernék. Aztán sosem alakult úgy. Jött a költözésem napja, és amíg vártuk a költöztető kocsit, gyorsan beugrottunk ide, és mertünk, rendeltünk. A szavunk elakadt, könnyünk kicsordult, lélegzetünk elállt. De megettük. Na akkor éreztem rá én erre az érzésre, hogy kézzel fogom a kaját, és cupákolom le a csontról a húst, közben időnként mártogatok egy kis zöldséget könnyítésnek, és könyékig olyan leszek. Egy külön élmény tényleg. Nyami.

További receptek

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...