Curry-s fokhagymás csirkeszárny
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
Csirkeszárnyhoz
-
321g csirkeszárny380 kcal
-
0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Mártogatóshoz
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
Csirkeszárnyhoz
-
321g csirkeszárny380 kcal
-
0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Mártogatóshoz
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
Csirkeszárnyhoz
-
82.7g csirkeszárny98 kcal
-
0 kcal
-
2.1g olívaolaj18 kcal
-
0 kcal
-
2.3g fokhagyma3 kcal
Mártogatóshoz
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 179.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 179.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
Csirkeszárnyhoz
-
3 db csirkeszárny
-
2 ek piros curry paszta
-
1 ek olívaolaj
-
2 teáskanál dijoni mustár
-
3 gerezd fokhagyma
Mártogatóshoz
Elkészítés
Csirkeszárnyhoz
- Összekeverjük a curry pasztát, a mustárt és az olajat. Ezzel a páccal alaposan megkenegetjük a csirkeszárnyakat, majd alufóliával lefedve hagyjuk pácolódni egy éjszakátvagy legalább egy pár órát.
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd elővesszük a csirkeszárnyakat, mindegyikre nyomunk egy fokhagymát, és alufólia alatt a sütőbe dugjuk 30 percre. Aztán levesszük az alufóliát, és további 15 percig sütjük.
- Ezalatt összekeverjük a mártás hozzávalóit, és felvágjuk a kívánt mártogatni való zöldségeket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4189
- Feltöltés dátuma: 2013. november 08.
Ajánló
Nagyon finom hozzá még más mártogatós is, pl. kéksajtos tejfölös. Vágjunk hozzá fel többféle zöldséget vékony szálúra, pl. répa, fehérrépa, kígyóuborka, szárzeller. Aki nagy étkű, több csirkeszárnnyal számoljon, én éppen nem voltam annyira éhes, ezzel pont jól laktam. Ja, és elég fokhagymás és pikáns az étel, aki ezt nem szereti, az kevesebb fokhagymát és curry pasztát használjon!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Régebben a Ráday utcában laktam egy étteremmel szemben, ahová állandó jelleggel ki volt függesztve egy tábla, rajta az egyik ajánlattal "szerintem nem mersz csípős csirkeszárnyakat rendelni!". Valahogy sosem voltam csirkeszárny rajongó. Sok a csont, kevés a husi, késsel-villával küzdelem, kézzel meg maszatos. Na de mondom, ez kihívás, hogyne mernék. Aztán sosem alakult úgy. Jött a költözésem napja, és amíg vártuk a költöztető kocsit, gyorsan beugrottunk ide, és mertünk, rendeltünk. A szavunk elakadt, könnyünk kicsordult, lélegzetünk elállt. De megettük. Na akkor éreztem rá én erre az érzésre, hogy kézzel fogom a kaját, és cupákolom le a csontról a húst, közben időnként mártogatok egy kis zöldséget könnyítésnek, és könyékig olyan leszek. Egy külön élmény tényleg. Nyami.