r
Nosalty Logó

Cukros fonat (Cukros kalács 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukros fonat (Cukros kalács 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 619 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2476 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 305 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 619 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4152.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    2857 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 2476 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1/2 dl meleg tejben, kevés liszttel felfuttatjuk.
  2. A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, és a közepébe egy mélyedést csinálunk, és beleöntjük a felfutott élesztőt. Betakarjuk a szélekről liszttel, és 20 percig állni hagyjuk.
  3. Hozzákeverjük a langyos zsiradékot, a maradék tejben feloldott édesítőt, sót, a tojássárgát, és alaposan kidagasztjuk ( én a robotgép dagasztó programját használtam). Akkor jó, ha selymes a tészta, és levált a keverő kanaláról.
  4. 2 órán át kelesztjük.
  5. Átgyúrjuk, és 3 egyforma részre osztjuk.
  6. Hurkákat sodrunk-húzunk, anélkül, hogy összetörnénk a tésztát.
  7. Befonjuk, és 20 percig újra kelni hagyjuk.
  8. 30 percig sütjük.
  9. 25 perc után kevés forró vízben elkevert cukorral megkenjük, attól lesz szép fényes-mázos.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 10385
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 03.

Ajánló

Könnyen fonható, kicsit tömörebb kalács. Finom reggeli egy bögre kávéhoz vagy kakaóhoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét behavazódtunk. Így persze senkinek sem volt kedve elsétálni a pékhez vagy a közértbe, ezért nekiálltam sütni, a család nagy örömére. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...