r
Nosalty Logó

Cukkinis-paradicsomos tészta Gizitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Cukkinis-paradicsomos tészta Gizitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1243 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    2868 micro
Összesen 415 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1494.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    904 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2302 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    8603 micro
Összesen 1243 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    876 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejfölt felhasználás előtt 1-2 órával öntsük bele egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.
  2. A cukkinit és a paradicsomot ízlés szerint daraboljuk fel. A fokhagymát és a friss bazsalikomleveleket vágjuk fel apróra.
  3. A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le.
  4. Egy wokban (v. serpenyőben) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsuk pár pillanatig. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal. Néha megkeverve pároljuk pár percig.
  5. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, szórjuk meg egy csipet cukorral, és óvatosan keverjük össze. Szintén pároljuk pár percig, de vigyázzunk nehogy a paradicsom túlpuhuljon és szétessen.
  6. Amikor a cukkini és a paradicsom roppanósra párolódott, akkor óvatosan keverjük hozzá a lecsepegtetett tejfölt. Ezután öntsük rá a lecsepegtetett tésztát, majd szintén óvatosan keverjük, melegítsük össze a zöldségekkel.
  7. Tálalás előtt szedjük tányérra az elkészült cukkinis-paradicsomos tésztát, majd bazsalikommal díszítve kínáljuk. Ízlés szerint apróra vágott bazsalikommal is megszórhatjuk tálalás előtt.
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2158
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...