Cukkinis paradicsomkrémleves
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
157
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
313
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
65.1g paradicsom12 kcal
-
21.7g cukkini4 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
10.8g passzírozott paradicsom3 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
35
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 420.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 1591 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 14667 micro
-
Lut-zea 2400 micro
Összesen
157
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1011.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 841.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 606 micro
-
β-karotin 3181 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 29333 micro
-
Lut-zea 4800 micro
Összesen
313
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 91.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 345 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3181 micro
-
Lut-zea 521 micro
Összesen
35
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk a sütőpapírt (vagy olajsprayvel lefújjuk). A paradicsomokat félbevágjuk, és vágott felükkel lefelé a tepsire helyezzük őket. A cukkinit nagyobb kockákra vágjuk, és a paradicsomok mellé tesszük. A fokhagymát is a tepsire dobjuk. Sózzuk-borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 210 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük a zöldségeket.
- Miután kivettük a sütőből, még forrón turmixgépbe tesszük az összes zöldséget a belőlük kisült lével együtt, hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, sót, borsot, oregánót, és leturmixoljuk. Ha szükségesnek érezzük, kevés édesítőt adhatunk hozzá.
- Pirított fenyőmaggal, parmezánnal, friss bazsalikomlevelekkel díszítve azonnal találhatjuk.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 176
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 6842
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a legegyszerűbb és legfinomabb paradicsomleves, amit valaha kóstoltam. Ősszel-télen szinte hetente készítem, számomra megunhatatlan! A receptet követve szinte semmi munkával varázsolhatunk melengető, laktató levest az asztalra. Cukkini helyett zellerrel is kipróbálhatjátok, akkor egy fél zellergumót használjatok. Az ősszel kötelező sütőtökkrémleves mellett szerintem ezt is mindenképpen vegyétek fel a listára!