r
Nosalty Logó

Cukkinis paradicsomkrémleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Cukkinis paradicsomkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1591 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    14667 micro
  • Lut-zea
    2400 micro
Összesen 157 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    3181 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    29333 micro
  • Lut-zea
    4800 micro
Összesen 313 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3181 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 35 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk a sütőpapírt (vagy olajsprayvel lefújjuk). A paradicsomokat félbevágjuk, és vágott felükkel lefelé a tepsire helyezzük őket. A cukkinit nagyobb kockákra vágjuk, és a paradicsomok mellé tesszük. A fokhagymát is a tepsire dobjuk. Sózzuk-borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 210 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük a zöldségeket.
  2. Miután kivettük a sütőből, még forrón turmixgépbe tesszük az összes zöldséget a belőlük kisült lével együtt, hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, sót, borsot, oregánót, és leturmixoljuk. Ha szükségesnek érezzük, kevés édesítőt adhatunk hozzá.
  3. Pirított fenyőmaggal, parmezánnal, friss bazsalikomlevelekkel díszítve azonnal találhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6842
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 13.

Receptkategóriák

Ez a legegyszerűbb és legfinomabb paradicsomleves, amit valaha kóstoltam. Ősszel-télen szinte hetente készítem, számomra megunhatatlan! A receptet követve szinte semmi munkával varázsolhatunk melengető, laktató levest az asztalra. Cukkini helyett zellerrel is kipróbálhatjátok, akkor egy fél zellergumót használjatok. Az ősszel kötelező sütőtökkrémleves mellett szerintem ezt is mindenképpen vegyétek fel a listára!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...